15:07 Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Ένωση Δικαστών προς Πολάκη και Παπαγγελόπουλο: "Η λογική σας είναι άκρως επικίνδυνη"

Ένωση Δικαστών προς Πολάκη και Παπαγγελόπουλο: "Η λογική σας είναι άκρως επικίνδυνη"
  • Στην “πυρά” ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
  • “Άκρως επικίνδυνη η λογική σας!”, αναφέρει ανακοίνωση που αφορά στα δύο κυβερνητικά στελέχη
  • Αφορμή η “αστήρικτη” και “συκοφαντική” επίθεσή τους για αποφάσεις της Δικαιοσύνης

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της προς τον Παύλο Πολάκη και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς οι δύο αναπληρωτές Υπουργοί Υγείας και Δικαιοσύνης αντίστοιχα προέβησαν σε δηλώσεις αμφισβήτησης της δικαστικής εξουσίας.

Η Ένωση δεν διστάζει να χαρακτηρίσει επικίνδυνη τη λογική των δύο αναπληρωτών Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι επιθέσεις τους είναι συκοφαντικές και ότι κατασκευάζονται με άστοχες εκλαϊκευμένες επιστημονικές έννοιες:

«Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια νέα κλιμακούμενη επίθεση της εκτελεστικής κατά της δικαστικής εξουσίας. Αμφισβητείται δε για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση η νομιμότητα των αποφάσεων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων  της Χώρας μας και μάλιστα των ολομελειών αυτών. Με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στην Βουλή στις 5.7.2017 και την σφοδρή κριτική του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε δικαστικές αποφάσεις η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο όργανα της Πολιτείας προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης.

Είναι κατ’ αρχήν κοινά αποδεκτό ότι κάθε έρευνα για την διαπίστωση πειθαρχικών ή και ποινικών παραπτωμάτων δικαστικών λειτουργών κατά την εκτέλεση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων είναι επιβεβλημένη. Για την έρευνα όμως αυτή αρμοδιότητα έχουν μόνο τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όργανα, ενώ είναι ανεπίτρεπτη η εκ των προτέρων ‘’έκδοση αποφάσεων’’  από οποιονδήποτε.

Οι αστήρικτες και συκοφαντικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και η αθεμελίωτη κριτική στις αποφάσεις που εκδίδονται δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ούτε ως απόδειξη «εντιμότητας» και «διαφάνειας» του πολιτικού προσωπικού, ούτε ως μαρτυρία φιλολαϊκού και φιλεργατικού προσανατολισμού μιας Κυβέρνησης. Ιδιαίτερα όταν για την θεμελίωση της επιχειρηματολογίας εκλαϊκεύονται επιστημονικές έννοιες και τους προσδίδεται εντελώς αντιεπιστημονικό περιεχόμενο με μοναδική επιδίωξη καιροσκοπικά πολιτικά οφέλη.

Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως «θεσμικού εμποδίου» είναι άκρως επικίνδυνη λογική, που τελικά συμβάλλει καθοριστικά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου. Η ζημία που γίνεται στην Χώρα και στην Δημοκρατία από τέτοιες δηλώσεις είναι ανυπολόγιστη. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προασπίζονται και περιφρουρούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για κάθε αδικημένο πολίτη».

Πηγή: Δικαστές και εισαγγελείς απαντούν στην κυβέρνηση: Ακρως επικίνδυνη η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως «θεσμικού εμποδίου» | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας