7:52 Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Tέσσερις υποψήφιοι, ένας GAME OF THRONES στο ΚΙΝΑΛ

Tέσσερις υποψήφιοι, ένας GAME OF THRONES στο ΚΙΝΑΛ

Φορτσάρουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι μέχρι τέλος του μήνα θα γίνει η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος, η οποία θα ορίσει την ημερομηνία των εκλογών, πιθανότητα την 21η Νοεμβρίου.

Tου Γιώργου Σωτηρίου


Η 21η Νοεμβρίου θα είναι πιθανότατα η ημερομηνία εκλογών και οι μονομάχοι φορτσάρουν για την ηγεσία


Ήδη οι μονομάχοι, Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης, βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής υπογραφών (χρειάζονται συνολικά 5.000), για να γίνουν επίσημες οι υποψηφιότητές τους. Γι’ αυτόν τον λόγο και η Φώφη Γεννηματά δεν έλαβε μέρος στο πρώτο, ανεπίσημο debate των άλλων τριών συνυποψηφίων της, λέγοντας πως οι υποψηφιότητες όλων δεν είναι ακόμα επίσημες. Ας δούμε, όμως, τις κινήσεις όλων:

Φώφη Γεννηµατά: «Ντου» από παντού

Η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής θα ανοίξει τα χαρτιά της στην Κεντρική Επιτροπή. Κατόπιν θα κάνει µια µεγάλη συνέντευξη Τύπου και θα αρχίσει περιοδείες και συνεντεύξεις. Σε απάντηση όσων λένε ότι θα αποσυρθεί από τη µάχη, συνεργάτες της σηµειώνουν ότι ετοιµάζει επιθέσεις από παντού, µε στόχο να µπει πρώτη στον δεύτερο γύρο των εκλογών και να κάνει µια µεγάλη νίκη όπως στις δύο προηγούµενες εκλογικές µάχες, µία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και µία για την ηγεσία του Κινήµατος Αλλαγής. Ήδη, πάντως, η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής µίλησε σε συνάντηση 300 στελεχών, που θα ήταν µεγαλύτερη αν δεν υπήρχε η πανδηµία, όπως έλεγαν συνεργάτες της.

εκλογές

Ανδρέας Λοβέρδος:  «Πράσινη» επανάσταση

Με ονοµασία ΠΑΣΟΚ, µε σήµα τον ήλιο και χρώµα το πράσινο, ο Ανδρέας Λοβέρδος φιλοδοξεί να κάνει την επανάσταση του λεγόµενου µεσαίου χώρου και να τον καταστήσει δυνατό, να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του. «Ήρθε η ώρα για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα για να γίνει ξανά δύναµη εξουσίας µε το όνοµα ΠΑΣΟΚ και σύµβολό του τον ήλιο. Θα υπερδιπλασιάσουµε τα ποσοστά µας και θα νικήσουµε και τον υπαρξιακό µας αντίπαλο, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, και τον ιδεολογικό µας αντίπαλο, που είναι η Νέα ∆ηµοκρατία», είπε ο Λοβέρδος στην πολιτική του διακήρυξη. Παράλληλα σε συνέντευξή του στο Open τόνισε ότι αν δεν πετύχει, θα αποχωρήσει. Συγκεκριµένα υπογράµµισε: «Έχω πάρα πολύ µεγάλη εµπιστοσύνη σε αυτό που θα γίνει τις επόµενες εβδοµάδες και τους επόµενους µήνες. Πολύ µεγάλη εµπιστοσύνη. (…) ∆εν έχω κανένα µαράζι να τα κάνω αυτά. Πιστεύω σε αυτά. Έχω πάθος γι’ αυτά. Αυτά που σας λέω δεν τα λέω επειδή τα σκέφτηκα, δεν είναι σχήµατα λόγου. Είναι πεποιθήσεις. Είναι πίστη. Θα γίνει αυτό. Αν δεν τα καταφέρω, δεν θα κάθοµαι εγώ στην παράταξη να πιέζω την παράταξη. Θα αποχωρήσω. Αλλά θα το καταφέρω».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος µίλησε και για τις θέσεις των τριών αντιπροέδρων του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Ο ένας ή η µία θα έχει να κάνει µε θέµατα τοπικής αυτοδιοίκησης και του κόµµατος, ο άλλος θα έχει τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήµατα και ο τρίτος ή η τρίτη θα έχει την ευθύνη του προγράµµατός µας, που πρέπει να γίνει κυβερνητικό πρόγραµµα, πηγαίνοντας προς τις εκλογές 2022-2023 και µετά θα πάψει να υπάρχει. ∆ηλαδή, ο τρίτος αντιπρόεδρος θα είναι για έως τις εκλογές».

εκλογές

Νίκος Ανδρουλάκης: Θα µεγαλώσω την παράταξη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι σίγουρος ότι µπορεί να µεγαλώσει την παράταξη. Συγκεκριµένα έχει πει: «Είµαι υποψήφιος, γιατί πιστεύω ότι µπορώ να µεγαλώσω την παράταξη. Τα κόµµατα είναι ζωντανοί οργανισµοί, οι οποίοι πρέπει να ανανεώνονται και να εξελίσσονται. Η λογική της στασιµότητας είναι τροχοπέδη για την αναγέννησή µας. Η χώρα έχει ανάγκη ένα σύγχρονο θεσµικό κόµµα, το οποίο θα εκφράζει την ευρωπαϊκή Σοσιαλδηµοκρατία. Στόχος µου είναι να διαµορφώσω τις συνθήκες για µια δηµιουργική έκρηξη. Να παρουσιάσουµε ένα ολοκληρωµένο πρόγραµµα που θα αγκαλιάζει τις γνήσιες αγωνίες των πολιτών και θα απαντάει στα προβλήµατά τους. Ο ελληνικός λαός ζητάει νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης, µακριά από καθεστωτικές νοοτροπίες που ακόµα και σήµερα συναντάει στην καθηµερινότητά του».

Χάρης Καστανίδης: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Η Φώφη Γεννηµατά µιλά για αυτόνοµη πορεία, αλλά πολλοί τής χρεώνουν ότι θέλει συνεργασία µε τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκλείει τη συνεργασία µε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ορισµένοι υποστηρίζουν ότι θέλει συνεργασία µε τη Νέα ∆ηµοκρατία, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει. Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει στις εκλογές τι θα γίνει και ο Χάρης Καστανίδης µιλά για κυβέρνηση εθνικής ενότητας λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σπεύσει σε οποιαδήποτε µετεκλογική συνεργασία. Αν για λόγους εθνικής διακινδύνευσης η χώρα δεν πρέπει να πάει σε δεύτερη εκλογική διαδικασία και πρέπει να έχει σχηµατισµένη κυβέρνηση, η θέση µου είναι µια κυβέρνηση εθνικής ενότητας µε τη συµµετοχή όλων».  εκλογές

ΚΙΝΑΛ

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία έχει πλέον ξεφύγει από το πλαίσιο της λογικής – Η Ελλάδα απαντά με σύνεση και με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Φέρει την ελπίδα, αλλά προκάλεσε και διχασμό!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας