15:37 Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους άνω των 30

Τέταρτη δόση εμβολίου: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους άνω των 30

Για αύριο Δευτέρα 27 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για ραντεβού εμβολιασμού με την τέταρτη δόση για πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών.

Η τέταρτη δόση υπενθυμίζεται πως έχει προαιρετικό χαρακτήρα για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 59 ετών, ωστόσο για τους άνω των 60 υπάρχει ισχυρή σύσταση.

H επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμών, έπειτα από τη σχετική απόφαση που έλαβε την Πέμπτη, έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες άνω των 60 έχουν ήδη, εδώ και εβδομάδες, τη δυνατότητα εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι η εισήγηση έρχεται σε μια περίοδο που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Τέταρτη δόση: Χάος με την εισήγηση της επιτροπής – Ισχυρές διαφωνίες από τους επιστήμονες

Ο Ηλίας Μόσιαλος για την εισήγηση για τέταρτη δόση: Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας