Για αύριο Δευτέρα 27 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα της πλατφόρμας για ραντεβού εμβολιασμού με την τέταρτη δόση για πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών.

Η τέταρτη δόση υπενθυμίζεται πως έχει προαιρετικό χαρακτήρα για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 59 ετών, ωστόσο για τους άνω των 60 υπάρχει ισχυρή σύσταση.

H επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμών, έπειτα από τη σχετική απόφαση που έλαβε την Πέμπτη, έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες άνω των 60 έχουν ήδη, εδώ και εβδομάδες, τη δυνατότητα εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι η εισήγηση έρχεται σε μια περίοδο που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Τέταρτη δόση: Χάος με την εισήγηση της επιτροπής – Ισχυρές διαφωνίες από τους επιστήμονες

Ο Ηλίας Μόσιαλος για την εισήγηση για τέταρτη δόση: Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα