12:32 Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
eReportaz

Live:

Θ. Ξανθόπουλος: Αστεροσκοπείο και ΕΜΥ είναι επιστημονικοί οργανισμοί - Αφήστε τες να κάνουν τη δουλειά τους

Θ. Ξανθόπουλος: Αστεροσκοπείο και ΕΜΥ είναι επιστημονικοί οργανισμοί - Αφήστε τες να κάνουν τη δουλειά τους

Με την έκφραση συμπαράστασης στον αστυνομικό θύμα δολοφονικής επίθεσης σε επεισόδια βίας σε αθλητικό χώρο, ξεκίνησε την ομιλία του, ο βουλευτής Δράμας κα κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Σχολιάζοντας στη συνέχεια την επίσκεψη Ερντογάν, σημείωσε ότι είναι κατ΄αρχήν θετικό να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας ακόμη και σε στιγμές έντασης, κάτι που εφάρμοσε άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ και έθεσε ορισμένα ερωτήματα για τα οποία ζήτησε καθαρές εξηγήσεις. Είπε συγκεκριμένα: Θα ενημερωθούμε για το ακριβές περιεχόμενο της διακήρυξης φιλίας; Τι γίνεται με τα F-16, που είναι διακαής πόθος της Τουρκίας; Επίσης τι γίνεται με την τελωνειακή ένωση Ευρώπης-Τουρκίας. Τέλος το ζήτημα της Μουσουλμανικής μειονότητας είναι αμιγώς εσωτερικό ζήτημα. Και ήταν ατόπημα του Ερντογάν. Η ΝΔ το αξιοποίησε προεκλογικά για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναφερόμενος στο υπό ψήφιση ν/σ της Πολιτικής Προστασίας, παρατήρησε ότι η άρνηση των επιστημονικών δεδομένων υποκρύπτει βαθιά αντιδραστική θέση. “Προφανώς η έρευνα ανήκει στο υπουργείο Παιδείας. Είναι κοινωνικό αγαθό πρέπει να διαχέεται σε όλη τη κοινωνία. Δεν είναι μονο προσπορισμός κέρδους είπε. Και συμπλήρωσε:

“Το Αστεροσκοπείο και η ΕΜΥ είναι αμιγώς επιστημονικοί οργανισμοί. Καμία σχέση δεν έχουν με τη διοικητική δομή των υπουργείων που θέλετε να τα εντάξετε. Αφήστε τες αλώβητες αν θέλετε να κάνουν τη δουλειά τους, εκτός αν θέλετε να κάνουν την δουλειά σας”,

Τέλος ο κ. Ξανθόπουλος επεσήμανε τα χιλιάδες κενά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που η κυβέρνηση αρνείται ν καλύψει και την έλλειψη προβλέψεων για πιστώσεις. “Η πολιική προστασία δεν είναι σύνθημα, είναι σύστημα. Απαιτεί πολιτικές πρόβλεψης, διαχειριστική επάρκεια και οργανωτική ικανότητα. Τα στερείστε όλα και γι αυτό το νομοθέτημα σας θα μείνει κενό γράμμα”. κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γ. Οικονόμου: Επιχειρείται από ορισμένους μια αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛΑΣ

Μαρίνος Σκανδάμης: Η οπαδική βία μετεξελίσσεται σε οργανωμένο έγκλημα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας