0:12 Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Θανάσης Κατερινόπουλος: Οι Έλληνες πολίτες δεν «μασάνε σανό»

Θανάσης Κατερινόπουλος: Οι Έλληνες πολίτες δεν «μασάνε σανό»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με δηλώσεις του, έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία της εγκληματικότητας για το έτος 2022.

Στοιχεία που αφορούν την εμφανή εγκληματικότητα, αυτήν δηλαδή που καταγγέλθηκε και καταγράφηκε, διότι η αφανής είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη. Με ύφος νικητή ανακοίνωσε μείωσή της σχεδόν σε όλα τα εγκλήματα. Επίσης, δήλωσε και αύξηση των ποσοστών εξιχνίασης των διαφόρων εγκλημάτων.

Αλλά όμως η σύγκριση που έκανε ο κ. υπουργός ήταν με τον μέσο όρο των εγκλημάτων της τετραετίας του 2015-2019 και όχι με τα στοιχεία του 2021. Το γιατί έγινε αυτό το πρωτοφανές το γνωρίζει ο ίδιος. Έφτασε στο σημείο να αναφέρει μείωση του πιο σκληρού εγκλήματος, που είναι η ανθρωποκτονία, σε σχέση με τις τελεσθείσες το 2011.

Τελικά, κύριε υπουργέ, ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…

Οι Έλληνες πολίτες δεν «μασάνε σανό», διότι την εγκληματικότητα την ζουν στο πετσί τους.

Αντί να πανηγυρίζετε για μείωση της εγκληματικότητας, δεν μας λέτε τι κάνατε για τη στελέχωση των κυττάρων της αστυνόμευσης που είναι τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας;

Είναι «γυμνά» από έλλειψη προσωπικού, τα δε περισσότερα Τμήματα Ασφαλείας κλειδώνουν το μεσημέρι. Τότε δηλαδή που ξυπνάνε οι κλέφτες και οι λοιποί κακοποιοί.

Αντίθετα, κύριε υπουργέ, δεν μας είπατε πόσες χιλιάδες αστυνομικοί υπηρετούν στην περιβόητη Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων.

Πόσοι που «στα χαρτιά» φαίνεται ότι υπηρετούν σε Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας είναι διατεθειμένοι σε επίσημους, εντός ή εκτός εισαγωγικών; Αλήθεια εσείς πόσους έχετε να φυλάνε το εξοχικό σας στη Σπάρτη;

Δεν μας είπατε τι κάνατε με το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας, εκτός και αν δεν υπάρχει; Και αν δεν υπάρχει, τότε ο προκάτοχός σας που δήλωσε ότι παρέδωσε λίστα πεντακοσίων ατόμων στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μάς είπε ψέματα.

Αν όμως είναι αλήθεια, εσείς που παραλάβατε την πολιτική σκυτάλη τι κάνατε;

Μας είπατε όμως ότι βεβαιώθηκαν πάνω από 6.000 παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου.

Πατάξατε λοιπόν την εγκληματικότητα!

Επειδή τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας της χώρας και κυρίως της Αττικής υπολειτουργούν, χωρίς άτομα ούτε για τη φρούρησή τους, αφού ακόμη και διοικητές τους κάνουν μεταγωγές κρατουμένων στο Αυτόφωρο, αφού πεζές περιπολίες Τάξης και Ασφάλειας δεν υπάρχουν, αφού κάποιες γραφειοκρατικές κεντρικές υπηρεσίες ασφυκτιούν από την παρουσία προσωπικού και, τέλος, αφού μια Αστυνομία που μαζί με τους Ειδικούς Φρουρούς και Συνοριοφύλακες ξεπέρασε τους 55.000 ανθρώπους, αλλά αστυνόμευση και ασφάλεια δεν υπάρχει, δεν δικαιούστε να ομιλείτε, ειδικά για μείωση εγκληματικότητας.

Δώστε εδώ και τώρα τα στοιχεία του 2020 και του 2021 για να γίνει σύγκριση και να δούμε «πόσα απίδια πιάνει ο σάκος». Με επικοινωνιακή στρατηγική και τακτική δεν γίνεται αστυνόμευση προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

Ως εδώ.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας