23:45 Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Θανάσης Κατερινόπουλος: Υποκλοπή της… Δημοκρατίας!

Θανάσης Κατερινόπουλος: Υποκλοπή της… Δημοκρατίας!

Την προηγούμενη εβδομάδα εορτάστηκε η 48η επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, μέρα σημαντική κατά τη γνώμη μου, μια και πυρήνας της Δημοκρατίας είναι η λειτουργία των θεσμών και το κράτος δικαίου.

Δεν πέρασαν αρκετές μέρες από τον εορτασμό της επετείου, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε παρακολούθηση του κινητού του, παράλληλα, δε, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η υπόθεση είναι σοβαρή, μια και παραβιάζεται το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών που κατά το Σύνταγμα είναι απόλυτα απαραβίαστο.

Δεν θίγεται απλώς η πολιτική δραστηριότητα ενός προσώπου, αλλά διακυβεύεται η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσοι κυνηγούν τον κ. Ανδρουλάκη επιδίωξαν όχι απλώς να ακούν τις κλήσεις και τα μηνύματά του, αλλά επιπλέον να μετατρέψουν τη συσκευή του κ. Ανδρουλάκη σε μέσο διαρκούς παρακολούθησής του.

Επιβάλλεται η άμεση λήψη δράσης από όλα τα αρμόδια όργανα για την εύρεση όσων επιχείρησαν αυτή την ωμή προσπάθεια παγίδευσης του σημερινού προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας.

Δεν αρκεί τα πολιτικά κόμματα και οι θεσμοί να καταδικάσουν την πράξη παρακολούθησης, αλλά πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους για την κάθαρση σε αυτή την υπόθεση.

Τριάντα χρόνια μετά τους κοριούς του Μαυρίκη, που όπως εκείνος αποκάλυψε κατ’ εντολή του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παρακολουθούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου, θα πρέπει να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά των θεσμών της Δικαιοσύνης και να ρίξουν φως σε αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση.

Είναι αξιοσημείωτο, δε, ότι η αποκάλυψη της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη έρχεται τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει ανάκαμψη, κάτι που φοβίζει την κυβέρνηση.

Την ώρα που αποτυπώνω αυτές τις σκέψεις, στη Βουλή των Ελλήνων και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συζητηθεί η υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ευχή μου είναι να επικρατήσει το κράτος δικαίου και όχι το παρακράτος.

* Άρθρο του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προσφεύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για πλαστογραφία σε βάρος του κόμματος και του Αλέξη Τσίπρα στο twitter

Στην Κεφαλλονιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ενημερώθηκε για το νέο δρόμο Αργοστολίου Πόρου (Φωτο – Βίντεο)

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας