12:56 Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Θάνατος φοιτητή στην Κάλυμνο: Νέα δεδομένα μετά τη δεύτερη ιατροδικαστική γνωμάτευση

Θάνατος φοιτητή στην Κάλυμνο: Νέα δεδομένα μετά τη δεύτερη ιατροδικαστική γνωμάτευση
  • Ο Γιάννης Γλύκας μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στην εκπομπή «Νυχτερινό Ρεπορτάζ» για την υπόθεση του θανάτου του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο
  •  «Εντελώς διαφορετική η νέα γνωμάτευση, τα νέα στοιχεία δείχνουν πως δεν πρόκειται για πτώση από ύψος»
  •  «Πως είναι δυνατόν να βρέθηκε σε ένα σημείο που είχαν περάσει τόσες φορές οι διασώστες;»

Πολλά ερωτηματικά εξακολουθεί να γεννά η υπόθεση του θανάτου του 21χρονου Γιάννη Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο. Ο 21χρονος φοιτητής είχε βρεθεί έξι μέρες μετά την εξαφάνισή του από το σπίτι του στη νησί και αρχικώς η πρώτη ιατροδικαστική γνωμάτευση είχε δείξει ατύχημα. Η δεύτερη όμως την ανέτρεψε και πλέον η υπόθεση έχει πάρει άλλη τροχιά:

Ο Γιάννης Γλύκας εξηγεί τι συμβαίνει μετά τη δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση της Χαράς Σπηλιοπούλου:

«Το νέο που προκύπτει είναι ότι διατάχθηκε άμεσα, μετά από αίτηση που κάναμε στον προϊστάμενο εισαγγελέα εφετών Δωδεκανήσου, αίτημα για διενέργεια νέας νεκροψίας/νεκροτομής, παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας. Αίτημα που έγινε αποδεκτό. Είχε προηγηθεί μήνυση που είχε υποβληθεί κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτοκτονίας, αυτό το ξεκαθαρίζουμε. Είναι πάντα πιθανή η πιθανότητα ατυχήματος. Από την πρώτη στιγμή, όμως, η οικογένεια μιλά για εγκληματική ενέργεια για πάρα πολλούς λόγους.

Διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη, διορίστηκε τριμελής επιτροπή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δεν έχουμε ακόμη το έγγραφο

Έγινε ακτινοσκόπηση, έγιναν ιστολογικές εξετάσεις και πλέον έχουμε τέσσερις ιατροδικαστές να έρθουν να επιβεβαιώσουν την πρώτη έκθεση. Η δική μου αίσθηση είναι πως δεν θα επιβεβαιωθεί. Έχουμε πολλά νέα ευρήματα, δεν έχουμε κατάγματα. Δεν έχουμε άλλα στοιχεία τα οποία φέρονται να υπήρχαν στην πρώτη ιατροδικαστική, δεν υπάρχει ρήξη σπλήνας και έχουμε ένδεκα χτυπήματα στην κεφαλή. Αποτελέσματα αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Η οικογένεια με σοβαρότητα και υπομονή περιμένει τα νέα για να δει τι θα κάνουν».

Ο Γιάννης Γλύκας αφού εξήγησε πως δεν θα μπορούσε στο σημείο που βρέθηκε να έχει πέσει, διότι θα είχε σίγουρα κατάγματα και πως δεν είναι δυνατόν να πέρασαν οι διασώστες και να μην τον είχαν δει τις προηγούμενες μέρες, απάντησε στο αν ο 21χρονος είχε κάποιες διαφορές στο νησί:

«Δεν είχε διαφορές. Δεν ξέρω αν είχε κάποιο διαπληκτισμό ή αν βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή ή οτιδήποτε. Όλα αυτά δεν μπορούν να αποκλειστούν. Δεν χρειάζεται να έχει διαφορές κάποιος για να του συμβεί αυτό. Δεν είχε ανοιχτές παρτίδες από αυτές που ξέρει η οικογένεια. Δεν ξέρουμε που μπορεί να έπεσε το παιδί η τι μπορεί να είδε. Το σίγουρο είναι ότι δεν ξεκίνησε χωρίς υποδομή για να ανέβει σε ένα βουνό 150 μέτρων που καταλήγει σε ένα κάστρο χωρίς κανένα λόγο και χωρίς κανένα μέσο, ούτε με σκοινί, ούτε με γάντια».

Ο Πέτρος Κουσουλός ρώτησε αν για τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές η υπόθεση έχει κλείσει

«Όχι ο φάκελος δεν έχει κλείσει ακόμα. Βρίσκεται στο Α.Τ Καλύμνου. Αναμένεται η νέα ιατροδικαστική έρευνα και ίσως κάποια άλλα στοιχεία τα οποία περιμένουμε. Δικογραφία δεν έχουμε ακόμα. Έχω μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο. Με διασώστες. Λένε δεν το είδαμε το παιδί την Κυριακή που ήταν νύχτα. Τις υπόλοιπες μέρες; Δεν είναι καμιά τεράστια απόσταση, ούτε κανένας τεράστιος χώρος, συν ότι βρέθηκε κατά τις έρευνες ένα ζευγάρι παπούτσια στην άλλη πλευρά του βουνού 20 χλμ μακριά περιμετρικά.

Ήταν ίδιας μάρκας και ίδιου περίπου χρώματος με αυτά που φόραγε ο Νίκος. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν πάρα πολλά ερωτηματικά και είμαστε σε μία λογική σοβαρής αναμονής

Είναι μία υπόθεση που χρήζει πλήρη διερεύνηση και επίπονης έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί το τι ακριβώς έχει συμβεί. Πάντως τα στοιχεία που έχουμε είναι ότι η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση έχει διαφοροποιήσεις με την πρώτη, μας μιλήσατε για χτυπήματα στο κεφάλι».

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας