More

  Θάνατος-σοκ για ασθενή του «μαϊμού-γιατρού» – Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη

  Στο συμπέρασμα ότι οι ενέργειες του κατηγορούμενου «μαϊμού-γιατρού» που φέρεται να «θεράπευε» με μαντζούνια τον καρκίνο συνετέλεσαν στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας ασθενών και σε κάποιες περιπτώσεις στην επίσπευση και την πρόκληση του θανάτου τους φέρονται να κατέληξαν οι δυο πραγματογνώμονες που ορίστηκαν στην υπόθεση.

  Ένας 67χρονος έχασε τη ζωή του από καρκίνο , αν και θα μπορούσε να σωθεί επειδή ακολούθησε τις “οδηγίες” του “μαϊμού -γιατρού”. Ο ασθενής πείσθηκε από τον ψευτογιατρό ότι δεν χρειαζόταν να προβεί σε χειρουργική επέμβαση και ότι δήθεν θα θεραπευόταν με βότανα, έλαια και αυστηρή διατροφή. Ο καρκίνος όμως έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα ο 67χρονος να χάσει τόσο άδικα τη ζωή του.

  Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ,που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας ενός από τα θύματα του ψευτογιατρού, σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

  Κούγιας
  Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας

  “Σήμερα οι δύο πραγματογνώμονες που ορίστηκαν στην υπόθεση, ήτοι η ιατροδικαστής Ο.Δ. και η παθολογοανατόμος Δ.Κ., παρέδωσαν τα πορίσματά τους, μεταξύ άλλων, και για ένα εκ των θυμάτων (Κ.Κ.), την οικογένεια του οποίου εκπροσωπούμε.
  Ειδικότερα, η ιατροδικαστής απεφάνθη ότι η πρόγνωση του ασθενούς, ο οποίος ήταν 67 ετών και έπασχε από μη μικροκυτταρικό καρκίνωμα πνεύμονα, θα μπορούσε να είναι πολύ καλή και να οδηγήσει ακόμη και σε πλήρη ίαση χάρη στην πρόοδο της ογκολογίας και τα εγκεκριμένα ιατρικά πρωτόκολλα, πλην όμως ο ασθενής εξαπατήθηκε από τον κατηγορούμενο και πείσθηκε ότι δεν χρειαζόταν να προβεί σε χειρουργική επέμβαση και ότι δήθεν θα θεραπευόταν με βότανα, έλαια, αυστηρή διατροφή κλπ. Ως εκ τούτου η νόσος έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο και οδήγησε τον ασθενή στο θάνατο σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  Η παθολογοανατόμος απεφάνθη ότι η περίπτωση του θανόντα είναι από τις πιο δραματικές, διότι θα μπορούσε με την ορθή επιλογή να εμπιστευτεί την υγεία του σε ιατρικό προσωπικό ενδεδειγμένο για την πάθησή του και να έχει προσδόκιμο ζωής άνω των επτά τουλάχιστον ετών ζωής, καθόσον η σταδιοποίηση της νόσου και οι απεικονιστικές εξετάσεις δίνουν μια πολύ καλή εικόνα για το πόσο καλά θα πήγαινε η πορεία της ασθένειάς του. Δυστυχώς όμως η αυστηρή διατροφή και τα αγνώστου σύστασης σκευάσματα που του χορηγήθηκαν από τον κατηγορούμενο, αλλά και η έλλειψη της σωστής θεραπευτικής αγωγής που ορίζει η ιατρική επιστήμη, καταπόνησαν δραματικά τον ασθενή.
  Και οι δύο πραγματογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πράξεις του κατηγορουμένου συνετέλεσαν αιτιωδώς στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του ασθενούς, στην επίσπευση και την πρόκληση του θανάτου αυτού.
  Τα πορίσματα των ως άνω πραγματογνωμόνων δικαιώνουν με απόλυτο τρόπο τη νομική άποψη που είχαμε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή της αναλήψεως του βήματος της υποστήριξης της κατηγορίας, για τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό των αδικημάτων του κατηγορουμένου.

  Για δώδεκα ανθρωποκτονίες κατηγορείται ο ψευτογιατρός!

  Αυξάνει ο αριθμός των φερόμενων ως θυμάτων του ψευτογιατρού, που παρουσιαζόταν με το ψευδώνυμο Νίκος Κοντός και είχε δράσει και στον Βόλο. Σύμφωνα με τον Λαρισαίο δικηγόρο κ. Στέλιο Σούρλα, τα θύματα του μαιμού-γιατρού ανέρχονται σε 12, ενώ είχαμε 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας και δεκάδες εξαπατήσεις ανυποψίαστων ανθρώπων, από τους οποίους πήρε πάνω από 840.000 ευρώ…

  Μαϊμού-γιατρός
  Ο ψευτογιατρός

  Ο κ. Σούρλας, που εκπροσωπεί έξι από τα θύματα του “μαϊμού” γιατρού, δήλωσε στην εφημερίδα «Θεσσαλία», ότι «το κατηγορητήριο είναι πολύ βαρύ. Καταγγέλλω προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης. Κάποιοι προσπαθούν να προστατεύσουν τον Κοντοστάθη». Σημειώνεται ότι ο κ. Σούρλας είχε συναντήσει τον 47χρονο ψευτογιατρό σε μοναστήρι του Πηλίου, το οποίο επισκεπτόταν ο τελευταίος, καθώς φέρεται να είχε και αρκετούς Βολιώτες καρκινοπαθείς στο πελατολόγιό του… Ο 47χρονος ψευτογιατρός, που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, κατηγορείται ότι παραπλανούσε με δήθεν επιστημονικές περγαμηνές βαριά ασθενείς και τις οικογένειές τους, ότι θα τους γιατρέψει έναντι αδράς αμοιβής. Τα θύματά του φέρονται να έχασαν τη ζωή τους από τις κομπογιαννίτικες πρακτικές του. Η δράση του δήθεν ογκολόγου, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον Νοέμβριο του 2019, μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονέων δύο ανήλικων καρκινοπαθών παιδιών 14 και 16 ετών, που πέθαναν, καθώς ο 47χρονος τους είχε πείσει να διακόψουν την θεραπευτική αγωγή που λάμβαναν. Ο “μαϊμού” γιατρός, που επικαλούνταν σπουδές σε Αμερική και Ελβετία, προσέγγιζε “βαριές” περιπτώσεις ασθενών και υποσχόμενος ίαση, τους έπειθε να σταματούν τις θεραπείες τους, παρέχοντας “εξελιγμένα” φάρμακα, που όπως αποδείχθηκε, περιείχαν μεταξύ άλλων δραστικές ουσίες κάνναβης.

  Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στην δικογραφία, ο “μαϊμού” γιατρός φέρεται να είχε καταφέρει να αποσπάσει από τις οικογένειες των θυμάτων του, ποσό που υπερβαίνει τις 53 χιλιάδες ευρώ, ενώ εμφάνιζε τη σύζυγό του, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, ως γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Η υπόθεση πήρε άλλη διάσταση, όταν χειρούργος γιατρός ιδιωτικής κλινικής στο κέντρο της Αθήνας, που έκανε μαζί του επέμβαση σε ασθενή, ανακάλυψε πως ο 47χρονος δεν ήξερε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν την επέμβαση και έτσι ο επικεφαλής γιατρός του χειρουργείου ζήτησε την απομάκρυνσή του… Η σύζυγος πάντως του κατηγορούμενου αρνείται ότι ο άνδρας της έχει εξαπατήσει βαριά ασθενείς και μάλιστα παιδιά, προκαλώντας το θάνατό τους, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος και ότι είναι άδικο που τον κατηγορούν. «Δεν θα προκαλούσε ποτέ κακό σε παιδιά, γιατί ο ίδιος είναι πατέρας δύο παιδιών», επισημαίνει η σύζυγός του. Η γυναίκα φέρεται να βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, αφού τους έχουν δεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς τους και η ίδια δεν εργάζεται, αλλά λαμβάνει μόνον ένα επίδομα.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Νίκος Κοντοστάθης: Ο “μαϊμού”-γιατρός που εξαπάτησε και τον Κοντομηνά

   

  Γιατρός “μαϊμού”: Πάνω από 100 οι υποθέσεις – Εντολή ανακριτή να τις εξετάσουν πραγματογνώμονες

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  “Αντάρτικο” από την Εκκλησία της Κρήτης για το Πάσχα – Τι προτείνει

  Διαφοροποιείται η Εκκλησία της Κρήτης από την πρόταση της Εκκλησίας της Ελλάδος ως προς το πώς θα εορταστεί το Άγιον Πάσχα. Μέσω επιστολής που έστειλε...

  Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι καλεί τον Ρώσο ηγέτη Βλ. Πούτιν να συναντηθούν για ειρηνευτικές συνομιλίες στο “ουκρανικό Ντονμπάς”

  Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να συναντηθούν στην εμπόλεμη ζώνη, στην ανατολική Ουκρανία, για συνομιλίες προκειμένου...

  Η Άγκυρα παραμένει αντίθετη στον χαρακτηρισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου ως «τρομοκρατών»

  Η Τουρκία παραμένει αντίθετη στον χαρακτηρισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων ως «τρομοκρατών» από την Αίγυπτο, παρά την πρόσφατη ώθηση για την αποκατάσταση των τεταμένων σχέσεων...

  Σπ. Μπιμπίλας: «Αφού η φύση με έχει κάνει να με τραβάει το ίδιο φύλο, είναι φυσιολογικό»

  Ο Σπύρος Μπιμπίλας ταλαντούχος ηθοποιός αλλά και πάντα δίπλα στους συναδέλφους του ηθοποιούς που τον είχαν ανάγκη, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Antivirus και είναι...

  Επίθεση αυτοκτονίας βομβιστή-καμικάζι εναντίον πομπής αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας στην Καμπούλ

  Ένας βομβιστής αυτοκτονίας εξαπέλυσε επίθεση σήμερα εναντίον μιας οχηματοπομπής αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας στην Καμπούλ, ανέφεραν αξιωματούχοι ασφαλείας. Υπάρχουν φόβοι για θύματα, αλλά δεν κατέστη άμεσα...