20:29 Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Θάνος Ασκητής - Ρίτα Μωραϊτάκη: Εκδήλωση για την πρωτοβάθμια υγεία - Οι άξονες του προγράμματος υγείας «πόρτα πόρτα»

Θάνος Ασκητής - Ρίτα Μωραϊτάκη: Εκδήλωση για την πρωτοβάθμια υγεία - Οι άξονες του προγράμματος υγείας «πόρτα πόρτα»

Με την παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας κας. Ζωής Ράπτη, πραγματοποιήθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση για την πρωτοβάθμια υγεία και οικοδεσπότες τον Δρ. Θάνο Ασκητή, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Βορείου Τομέα με την παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» και της επίσης υποψηφίας στον Κεντρικό Τομέα- Προέδρου και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΚΤΑΠΥ, κας Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη- Πικρού.

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

Ειδικότερα, στον ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο κήπο της Λέσχης Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών (ΣΑΚΑ), εξελίχθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα την υγεία, την πρόληψη, περίθαλψη και την κοινωνική μέριμνα στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Το παρών έδωσαν, επίσης, ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, κ. Δημήτριος Γαλάνης και ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος και η υποψήφια Δήμαρχος Φιλοθέης, Ψυχικού, Φαίνη Χατζηαθανασιάδου.

 

Οι δηλώσεις του Δρ. Θάνου Ασκητή

Ο Δρ. Θάνος Ασκητής παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος υγείας «πόρτα πόρτα» που ξεκίνησε από τη Νορβηγία και ήδη εφαρμόζεται από πολλές χώρες. Ο κ. Ασκητής σημείωσε πως η έμφαση που θα δοθεί από την Περιφέρεια Αττικής στα προγράμματα υγείας ήταν και ο κύριος λόγος που αποφάσισε να είναι υποψήφιος στο πλευρό του κ. Πατούλη.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ο Γιώργος Πατούλης είναι ένας άνθρωπος που τον εκτιμώ πολλά χρόνια. Ξέρω την άοκνη προσπάθειά του για τον άνθρωπο. Όταν μου προτάθηκε να είμαι υποψήφιος στο συνδυασμό θυμήθηκα αυτό το πρόγραμμα που το είχα παρακολουθήσει το 2008. Ποια είναι αυτή η «πόρτα;». Είναι του σπιτιού μας, που όταν κλείσει αρχίζουν θέματα. Η ένταση, η σύγκρουση, η βία, η κακοποίηση, μπορεί και η αγάπη, η φιλία, ο έρωτας, το σεξ. Αυτή η πόρτα που κλείνει και από πίσω υπάρχει η παθολογία, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι, φορείς, πολίτες, γιατροί. Το όραμά μου είναι να ανοίξω αυτή την πόρτα.

 

Οι δράσεις θα στηρίζουν την πρόληψη, την περίθαλψη και την φροντίδα. Και τα τρία μαζί είναι η κοινωνική μέριμνα. Τι σημαίνει μέριμνα. Να σε βοηθήσουμε, να προλάβουμε, να σου δείξουμε, να μάθεις εσύ πως θα πας το τιμόνι παρακάτω».

Οι δηλώσεις της κας Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη- Πικρού

Από την πλευρά της, η κα Ελευθερία (Ρίτα) Μωραϊτάκη- Πικρού, αναφέρθηκε στην ανάγκη η Περιφέρεια να εμβαθύνει στα ζητήματα της πρωτοβάθμιας υγείας λέγοντας: «Σκεφτείτε ότι στην Περιφέρεια Αττικής συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό υπηρεσιών υγείας – πρόνοιας και ιατρικού προσωπικού ολόκληρης της Ελλάδας. Τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου, λένε πως εδώ έχουμε το 31% των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας και το 40% του συνόλου των οργανικών κλινών. Οπότε, νομίζω ότι όλοι μπορούμε να κατανοήσουμε το μέγεθος της αλλαγής για την οποία είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε». Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους λόγους για τους οποίους η ίδια αποφάσισε να είναι υποψήφια στον Κεντρικό Τομέα: « Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις που θα θωρακίσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ώστε αυτή με τη σειρά της να μειώσει την επιβάρυνση που δέχεται η δευτεροβάθμια υγεία, ιδιαίτερα σε περιοχές με επιβαρυμένα χαρακτηριστικά και υψηλές συγκεντρώσεις ευάλωτου πληθυσμού, αρκετές εκ των οποίων ανήκουν και στην περιοχή στην οποία πολιτεύομαι, τον Κεντρικό Τομέα. Ο αγώνας για τη δημόσια Υγεία είναι μια σκυταλοδρομία, όπου ένας χτίζει επάνω σε αυτό που έχει κάνει ο άλλος. Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι μια ομάδα που λέγεται ελληνική κοινωνία και πατρίδα. Αυτές οι δύο λέξεις, κοινωνία και πατρίδα, είναι οι δύο λέξεις που χαρακτήριζαν πάντα την πορεία μου. Αυτή ήμουν πάντα και θέλω να ξέρετε πως αυτή είμαι σήμερα, αυτή θα είμαι και αύριο».

Οι δηλώσεις του κ. Πατούλη για τον κ. Ασκητή και την κα. Μωραϊτάκη

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης στον χαιρετισμό του εξήρε το έργο του Δρ. Ασκητή τονίζοντας: «Ο Θάνος Ασκητής δεν είναι απλά ένας επιστήμονας πανελλήνιας εμβέλειας, αλλά παγκοσμίου βεληνεκούς και είναι τιμή μας, που βρίσκεται στο ψηφοδέλτιό μας». Για την κα Μωραϊτάκη – Πικρού τόνισε: «Η Ρίτα είναι η άοκνη εργάτρια της κοινωνίας και της φιλανθρωπίας. Συγχρόνως είναι μια αρχόντισσα στους τρόπους και τον χαρακτήρα. Η παρουσία της στο ψηφοδέλτιο μας, μας τιμά. Έχει απίστευτες δυνατότητες και το έχει αποδείξει».

Λίγα λόγια για την κα. Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού

Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και της Τεχνολογίας στην Υγεία, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας

Τραπεζικό στέλεχος, πιστοποιημένη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Εκλεγμένο μέλος στη συμβουλευτική επιτροπή του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Σύζυγος του πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Μωραϊτάκη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Τιμώντας τον Πατέρα”: Εκδήλωση στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Ποδονίφτης: Αυτές είναι «Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ» του Πατούλη και η «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ» του Μπακογιάννη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας