2:06 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Θεανώ Καρποδίνη: Καταγγελία Πολάκη για παράνομη διπλή θέση στο Δημόσιο από την διοικήτρια του ΕΟΠΥ

Θεανώ Καρποδίνη: Καταγγελία Πολάκη για παράνομη διπλή θέση στο Δημόσιο από την διοικήτρια του ΕΟΠΥ

Μία στενή συνεργάτιδα του Κυριάκου Μητσοτάκη έβαλε στο στόχαστρό του ο Παύλος Πολάκης, καταγγέλλοντας ότι διορίστηκε διοικήτρια στον ΕΟΠΥΥ, ενώ παράλληλα από το 2020 μέχρι σήμερα μετέχει στα Δ.Σ. τριών εταιρειών του Χρηματιστηρίου από τις οποίες λαμβάνει κανονικά τον μισθό της.

Ο λόγος για τη Θεανώ Καρποδίνη, η οποία -σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- «γράφει στα παλιά της τα παπούτσια (για να μην πω κάτι βαρύτερο…) την εκ του ΝΟΜΟΥ υποχρέωση της να παρέχει τις υπηρεσίες της ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ με καθεστώς ΠΛΗΡΟΥΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ απασχόλησης!!!».

«Και το…”κερασάκι στην τούρτα”: η συγκεκριμένη κυρία έχει διοριστεί Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρηματιστηρίου, ελέγχει δηλ. εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο με τις οποίες η ίδια συναλλάσσεται και συμβάλλεται ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ», σημειώνει ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook και καταλήγει:

«Πλεύρη διώξτην… χθες, πάρε πίσω όσα λεφτά έχει εισπράξει παράνομα από τον ΕΟΠΥΥ και μετά παραιτήσου κι εσύ!!!».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

«ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΡΙΔΑ: το επικίνδυνο είδος εντόμου που κατέκλυσε την Ελλάδα μετά τον Ιούλιο του 2019, έχει ισχυρά σαγόνια για να καταβροχθίζει ακατάπαυστα δημόσιο χρήμα και αδιαφορεί για την καταστροφή που θα αφήσει φεύγοντας!

Σήμερα παρουσιάζουμε τα έργα και τις ημέρες της κυρίας Καρποδίνη, ειδικής συνεργάτιδας του Κ. Μητσοτάκη από το 2016 έως το 2019 (φωτό 1, 2).

Με το ν. 4737/22.10.2020 συστάθηκε θέση Διοικητή στον ΕΟΠΥΥ, ΠΛΗΡΟΥΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ απασχόλησης (απαγορεύεται δηλ. σε αυτόν οποιαδήποτε άλλη απασχόληση). Ο ίδιος νόμος προέβλεπε ότι μέχρι να επιλεγεί ο Διοικητής μέσω ΑΣΕΠ, θα οριζόταν προσωρινός Διοικητής με πλήρη καθήκοντα (φωτό 3, 4).

Την αμέσως επόμενη μέρα (23.10.2020) ο τότε Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας διόρισε ως προσωρινή Διοικήτρια στον ΕΟΠΥΥ την προαναφερόμενη ειδική σύμβουλο και φίλη του Μητσοτάκη, τη Θεανώ Καρποδίνη (φωτό 5).

Στη διαδικασία επιλογής του ΑΣΕΠ η κυρία Καρποδίνη κατατάχθηκε αρχικά στην 11η και τελικά στην 8η θέση (φωτό 6, 7).

Τι σημασία έχει ο ΑΣΕΠ και οι διαδικασίες του… Ο Πλεύρης αυτή ήθελε, αυτή διόρισε Διοικήτρια στον ΕΟΠΥΥ (φωτό!!

Μέχρι εδώ έχουμε μια συνηθισμένη “ιστορία” της κυβέρνησης ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ: ακόμη μία “άριστη” που διορίζεται σε σημαντική θέση του Δημοσίου χωρίς να πληροί τα κριτήρια!!

Έλα όμως που η συγκεκριμένη “άριστη” ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ το ΝΟΜΟ, καθώς από το 2020 μέχρι και σήμερα μετέχει στα Δ.Σ όχι μίας, αλλά ΤΡΙΩΝ εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (φωτό 9), από τις οποίες ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ κανονικά (φωτό 10, 11)!!!

Η κυρία δηλ. γράφει στα παλιά της τα παπούτσια (για να μην πω κάτι βαρύτερο…) την εκ του ΝΟΜΟΥ υποχρέωση της να παρέχει τις υπηρεσίες της ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ με καθεστώς ΠΛΗΡΟΥΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ απασχόλησης!!!

Και το…”κερασάκι στην τούρτα”: η συγκεκριμένη κυρία έχει διοριστεί Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρηματιστηρίου, ελέγχει δηλ. εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο με τις οποίες η ίδια συναλλάσσεται και συμβάλλεται ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ (φωτό 12)!!!

Πλεύρη ΔΙΩΞΤΗΝ …χθες, πάρε πίσω όσα λεφτά έχει εισπράξει παράνομα από τον ΕΟΠΥΥ και μετά ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ κι εσύ!!!».

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ereportaz.gr


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας