13:08 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Ολόκληρες οι απολογίες τους

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Ολόκληρες οι απολογίες τους

Αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ενώπιον του ανακριτή Θεσσαλονίκης τα μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή συνέλαβαν τον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν με αυτοκίνητο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οι 11 κατηγορούμενοι ολοκλήρωσαν πριν από λίγο τις απολογίες τους και αυτή την ώρα ανακριτής και εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσουν από κοινού για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες επιρρίπτουν ευθύνες στον ίδιο των διευθυντή για την έναρξη των επεισοδίων τον οποίο κατηγορούν ότι τους προπηλάκισε.

Όλοι ισχυρίζονται ότι οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι «ψευδείς και κατασκευασμένες», ενώ ο 44χρονος αυτοαποκαλούμενος ακτιβιστής στο απολογητικό του υπόμνημα που κατέθεσε στον αανακριτή παράλληλα με την δια ζώσης απολογία του κάνει λόγο για «ψυχολογικό εκβιασμό» που υφίσταται καθημερινά το παιδί του που φοιτά στο 20 Δημοτικό σχολείο της περιοχής από τις «παράνομες ιατρικές πράξεις» όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί τα σέλφ-τεστ. «Το παιδί μου στο συγκεκριμένο σχολείο υφίσταται καθημερινά έναν ψυχολογικό εκβιασμό ο οποίος μεταφέρεται καθημερινά σε εμάς και τη σύζυγο μου στο να υποστεί παράνομες ιατρικές πράξεις. Είναι αναγκασμένο να φοράει τη μάσκα ακόμα και στα διαλλείματα. Είναι υποχρεωμένο για να εισέλθει στο σχολείο μόνο με σλεφ τεστ όποτε το κρίνουν οι δάσκαλοι. Ιατρικές πράξεις οι οποίες γίνονται μόνο με δική μου ευθύνη. Όχι ευθύνη γιατρών όχι αστυνομικών όχι εισαγγελέων. Στην ουσία εάν κάτι πάθει το παιδί μου είναι με δική μου ευθύνη και συναίνεση δεν ευθύνεται κανένας από όσους με εξαναγκάζουν» φέρεται να υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημα του.

Για το περιστατικό της σύλληψης του διευθυντή του σχολείου και τα επεισόδια που σημειώθηκαν υποστηρίζει ότι δεν συμμετείχε ενεργά καθώς βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το χώρο των επεισοδίων, ενώ μετακυλούν την ευθύνη των επεισοδίων στον ίδιο τον γυμνασιάρχη του σχολείου ότι εκείνος ξεκίνησε πρώτος τους προπηλακισμούς εναντίον τους.

«Ζω στην τοπική κοινωνία του Αιγινίου. Μέσα από το διαδίκτυο έμαθα για την ενημέρωση που είχε προγραμματιστεί να γίνει και στα έξι σχολεία του Αιγινίου. Θέλησα και εγώ σαν γονέας ακτιβιστής να λάβω μέρος στην ενημέρωση. Όταν πήγαμε στο Γυμνάσιου του Αιγινίου εγώ ήμουν γύρω στα 40 μέτρα απόσταση……………………………………….

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο dikastikoreportaz.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομόφωνα ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Πρωτοδικείου η Χρ. Σαλάππα ως η πρώτη Ανακρίτρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Πλαστές ταυτότητες: Οι απολογίες των φερόμενων αρχηγικών μελών της οργάνωσης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας