Ο Μάριος Θεμιστοκλέους μίλησε για τους εμβολιασμούς των παιδιών και τη συμμετοχή των ιδιωτικών παιδιατρικών θεραπευτηρίων.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στους εμβολιασμούς ακόμα και ιδιωτικά παιδιατρικά θεραπευτήρια, λόγω της αυξημένης ζήτησης εμβολίων για τα παιδιά.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο OPEN, τόνισε πως η τέταρτη δόση εμβολιασμού αφορά περίπου 500.000 συμπολίτες μας και πως οι αιτήσεις για κατ’ οίκον εμβολιασμό για πρώτη δόση είναι 15.000. Με αφορμή αυτό, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κλείνουν ραντεβού για κατ’ οίκον επίσκεψη μόνο όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και δεν υπάρχει η δυνατότητα για μετακίνηση σε εμβολιαστικό κέντρο.

Ακόμη, υπογράμμισε τη συμβολή της πρωτοβάθμιας υγείας στην πανδημία, ενώ αναφερόμενος στα παιδικά εμβόλια, σημείωσε πως καταγράφονται 60.000 προγραμματισμένα ραντεβού. Ωστόσο, εξήγησε πως υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα σε ολόκληρη τη χώρα, συμπληρώνοντας πως μόνο στην Αττική υπάρχει μικρό πρόβλημα.

Θεμιστοκλέους: Πώς εξηγείται ο υψηλός αριθμός νεκρών στην Ελλάδα
Ερωτηθείς για τον λόγο που στην Ελλάδα καταγράφεται υψηλός αριθμός θανάτων παρά την αποκλιμάκωση στα κρούσματα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους απάντησε πως αυτό συμβαίνει επειδή «είναι μεγάλος και ο αριθμός των διασωληνωμένων», πράγμα στο οποίο διαφέρουν οι άλλες χώρες.

«Βασικό ρόλο για αυτό έπαιξε η μετάλλαξη Δέλτα και η πίεση που προκάλεσε στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Ακόμα και συστήματα υγείας μεγάλων χωρών κατέρρευσαν. Το δικό μας όχι. Μια πανδημία δεν μπορεί να ελεγχθεί έτσι. Για να σώσεις τις ΜΕΘ, χρειάζεται και ανθρώπινο δυναμικό με εκπαίδευση. Όμως υπάρχει και ένα όριο σε αυτό», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους