1:30 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Θεοχάρης: Υγειονομικός έλεγχος στους τουρίστες από 15 Ιουνίου

Θεοχάρης: Υγειονομικός έλεγχος στους τουρίστες από 15 Ιουνίου

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, διέψευσε την ύπαρξη «άσπρων» και «μαύρων» λιστών, όσον αφορά την προέλευση των τουριστών και επισήμανε τα τρία “κλειδιά” της τουριστικής σεζόν 2020.

«Ό,τι ακούγεται για τέτοια σενάρια είναι λανθασμένο, γιατί δεν έχει αποφασιστεί τίποτε ακόμα», είπε ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε επίσης:

Θεοχάρης: Οι ημερομηνίες που ανοίγει ο τουρισμός και τα μέτρα ενίσχυσης του (κάρτες)

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τρία «κλειδιά» της φετινής τουριστικής σεζόν είναι:

  1. Από τις 15 Ιουνίου θα ελέγχονται υγειονομικά όποιοι έρχονται στην Ελλάδα
  2. Τα πρωτόκολλα θα προστατεύουν τους τουρίστες
  3. Ενισχύονται οι δομές υγείας για καλύτερη διαχείριση τυχόν περιστατικών

Ο κ. Θεοχάρης είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος για τα νησιά, αφού «ενισχύεται το σύστημα υγείας εκεί που έχουμε τουρίστες», ενώ συμπλήρωσε πως όπως «έκλεισαν» τα νησιά με τις συμβουλές των γιατρών, έτσι και θα ανοίξουν.

«Όλη η Ελλάδα θα έχει την ίδια δυνατότητα ανταπόκρισης περιστατικών», υπογράμμισε, αναφερόμενος τόσο στη συνεργασία που υπάρχει με το υπουργείο Υγείας, όσο και το σχεδιασμό σε επιχειρησιακό κομμάτι που περιλαμβάνει το ΕΚΑΒ, την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό.

Ο υπουργός Τουρισμού είπε πως κάθε κατάλυμα άνω των 50 κλινών θα έχει γιατρό και σημείωσε πως όσοι έχουν ανάγκη, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με γιατρό που αναγνωρίζεται από το υπουργείο μέσω τηλεϊατρικής και βίντεο κλήσης.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως σε περίπτωση που κάποιος είναι ύποπτος για κρούσμα κορωνοϊού, θα υποβάλλεται σε γρήγορο τεστ, με το αποτέλεσμα να βγαίνει σε λίγες ώρες.

Αναφορικά με τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, αν και ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι αφορά μόλις το 10% του ελληνικού τουρισμού, με τον εξωτερικό να αποτελεί το 90% του τουρισμού και την οικονομία μας να χρειάζεται το συνάλλαγμα, έδωσε το περίγραμμα της ΚΥΑ που αναμένεται σύντομα. Στόχος της έναρξης της εφαρμογής είναι η εκκίνηση του προγράμματος την 1η Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της έναρξης της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», το οποίο θα υλοποιείται με δωροεπιταγή και εκπτώσεις στη διαμονή. Δεύτερον, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, επίσης 30 εκατομμυρίων ευρώ και εταιρικά voucher ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας