More

  Θεοδωρικάκος: Εντάσσονται 461 έργα που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς χρηματοδότηση στο “Αντώνης Τρίτσης”

  Σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη απόφαση που υπέγραψε χθες με την οποία εντάσσονται 461 έργα που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει χωρίς χρηματοδότηση,  στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Με αποτέλεσμα τα έργα αυτά να προχωρήσουν πλέον κανονικά. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών  στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

  «Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάσσεται το σύνολο των 461 έργων που είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα. Δεν χάνεται ούτε ένα έργο. Διασφαλίσαμε το σύνολο των έργων εξασφαλίζοντας 2,5 δις ευρώ πραγματικά χρήματα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος. Ανακοίνωσε ότι στα έργα θα συμμετάσχουν όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μέσω 12 προσκλήσεων που θα ανακοινωθούν. «Δεν θα υπάρξει ούτε ένας δήμος σε ολόκληρη τη χώρα που να μην ωφεληθεί». Και αυτό θα επιτευχθεί μέσω της πρόβλεψης να συνεισφέρει τεχνικά, με μηχανικούς, στις μελέτες η ΕΕΤΑΑ. «Ένα μεγάλο πακέτο αυτού του προγράμματος θα αφορά ψηφιακές υπηρεσίες των Δήμων, με τις οποίες η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των πολιτών θα αναβαθμισθεί».

  Επιτροπή Αξιολόγησης

  Μια ακόμη καινοτομία του προγράμματος που διασφαλίζει το ακομμάτιστο της διαδικασίας είναι ότι «δημιουργήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης, ώστε η απόφαση για το ποια έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα να έχει συλλογικότητα. Στην Επιτροπή πέραν των εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών και υπηρεσιακών του παραγόντων, μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία η ίδια η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ, η ΕΕΤΑΑ καθώς και δύο εμπειρογνώμονες από την αγορά. Να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για να μπορούν να παίρνουν γρήγορα και αντικειμενικά αποφάσεις. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους. Όλοι μαζί θέλουμε να επιταχύνουμε τα έργα γιατί θα έχουν αποτελέσματα για τη ζωή των πολιτών και γιατί θα προσθέσουν θέσεις εργασίας».

  Όπως είπε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο θα ανακοινώσει επισήμως την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός, θα ενταχθούν ακόμη 4.000 έργα από τα οποία θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Μέσα στο καλοκαίρι δημιουργούνται οι πρώτες θέσεις εργασίας με την κατασκευή των 461 παλαιών έργων, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης.

  Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε την ξεχωριστή, σημαντική, συμβολή του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δισ. ευρώ, στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας: «Χώρια από το τι θα φέρει όλο αυτό το πακέτο ως συμβολή στην ανάπτυξη. Και το τονίζω αυτό, για τι μιλάμε για τους επόμενους μήνες, προτού δηλαδή πέσουν στην οικονομία τα 32 δισ. ευρώ της ενίσχυσης από την ΕΕ που έχει κερδίσει η χώρα μας» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος.

  Τα «αδήλωτα τετραγωνικά»

  Σε ό,τι αφορά στα «αδήλωτα τετραγωνικά» είπε ότι ήδη στην πλατφόρμα που «τρέχει» η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών έχουν υποβάλλει δηλώσεις περισσότερα από 450.000 πολίτες που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 10,5 αδήλωτα εκατ. τετραγωνικά.

  Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών μέχρι τη λήξη της προθεσμίας στις 30 Ιουνίου, υπάρχουν ακόμη 18 ημέρες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν από τους πολίτες για να δηλωθούν ηλεκτρονικά τα ξεχασμένα τετραγωνικά, σημειώνοντας όμως ότι αναλόγως την πορεία των δηλώσεων θα συνεξετασθεί με την ΚΕΔΕ, που την ενδιαφέρει άμεσα, το ενδεχόμενο κάποιας παράτασης.

  Εξηγώντας τι σημαίνει για την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες η τακτοποίηση των αδήλωτων τετραγωνικών ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Πρώτον τα επόμενα χρόνια τα έσοδα της Αυτοδιοίκησης και του κράτους αυξάνονται κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να χρειαστεί οι Δήμοι να κάνουν τίποτα και δεύτερον, μπαίνει ένα τέλος σε μια αυθαίρετη κατάσταση, που έκρυβε και την ενοχή πολλών ανθρώπων, ενώ δημιουργείται μια σχέση ισχυρής εμπιστοσύνης ανάμεσα στον κράτος, την αυτοδιοίκηση και τον πολίτη ότι πλέον είμαστε εντάξει».

  Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι όσοι δηλώσουν εντός προθεσμίας, τα ξεχασμένα τετραγωνικά απαλλάσσονται από πρόστιμα μιας πενταετίας, κάτι που δεν θα ισχύει από τη λήξη της προθεσμίας και μετά. Θα πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους από το νέο έτος.

  Η ψηφιοποίηση του δημοσίου

  Αναφερόμενος στην ψηφιοποίηση του δημοσίου είπε ότι μέσα από τη συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχει την οριζόντια ευθύνη για την ψηφιοποίηση του ελληνικού κράτους, γίνεται πράξη το τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών.

  Όπως εξήγησε με τη δυνατότητα λήψης με τρία «κλίκ» ψηφιακά των πιστοποιητικών και ληξιαρχικών πράξεων που ανακοινώθηκαν, περιορίζονται κατά 6.600.000 οι μετακινήσεις των πολιτών, με ό,τι σημαίνει αυτό σε εξοικονόμηση εργατωρών και χρημάτων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μόνο από την παροχή στους πολίτες ψηφιακά των πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης, προβλέπεται εξοικονόμηση ενός εκατ. ευρώ ετησίως.
  «Από την πρώτη μέρα που σχηματίσθηκε αυτή η κυβέρνηση υπήρχε μια συντονισμένη δουλειά, αναμφίβολα βέβαια η κρίση του κορωνοϊού μας υποχρέωσε να την επιταχύνουμε», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  Θεοδωρικάκος: Επιστρέφει το 70% των δημοσίων υπαλλήλων
  Δημοσκόπηση MRB: Στα ύψη κυβέρνηση, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκος και οι κκ Τσιόδρας-Χαρδαλιάς

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 76χρονο που σκότωσε τον γιο του

  Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 76χρονου που φέρεται να έχει ομολογήσει ότι σκότωσε τον 48χρονο γιο του...

  Βουλή – Προανακριτική : Κατάθεση Τόμπρα : Η CCC με τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ εισήχθη στο καθεστώς των ναυτιλιακών για να γλυτώνει φόρους

  Σε εξέλιξη είναι η δεύτερη κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού...

  Πάσχα : Ανάσταση στις 21:00 στο προαύλιο των εκκλησιών – Τι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος

  Ανάσταση από τις 9 το βράδυ και έξω από τους ναούς θα κάνουν φέτος οι πιστοί. Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, οι...

  Η Ρωσία προχώρησε σήμερα στην απέλαση δύο βούλγαρων διπλωματών στην Μόσχα

  Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση δύο βούλγαρων διπλωματών που κηρύχθηκαν persona non grata σε απάντηση της απέλασης δύο ρώσων διπλωματών στην Σόφια τον...

  Ώρα μηδέν για το βρετανικό Game Of Thrones

  Ο πρίγκιπας Φίλιππος, γνωστός για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του και για τα δηκτικά και πολλές φορές εύστοχα σχόλιά του σε επίσημες περιστάσεις, είχε δηλώσει ότι...