13:18 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Θεοδωρικάκος πανεπιστημιακή αστυνομία: «Από Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ξεκινά η εκπαίδευση»

Θεοδωρικάκος πανεπιστημιακή αστυνομία: «Από Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ξεκινά η εκπαίδευση»

Θεοδωρικάκος πανεπιστημιακή αστυνομία: «Η ομάδα θα τεθεί στη διάθεση των πρυτανικών αρχών που θέλουν να την αξιοποιήσουν»

Θεοδωρικάκος πανεπιστημιακή αστυνομία: Από την προσεχή Δευτέρα 17 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η εκπαίδευση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημίων, στις σχολές της αστυνομίας, στην Κομοτηνή, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN. Διευκρίνισε πως η εκπαίδευση της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα είναι 4μηνη.

«Όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, η ομάδα θα τεθεί στη διάθεση των πρυτανικών αρχών που θέλουν να την αξιοποιήσουν, σε πανεπιστήμια που υπάρχει πρόβλημα», διαμήνυσε ο υπουργός και συνέχισε:
αυτά θα μπουν ως χθεσινοί συνάδελφοι των φοιτητών που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια. Σχεδόν το σύνολο των αστυνομικών της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημίων είναι πτυχιούχοι. Είναι παιδιά που σπούδαζαν χθες και θέλουν να συνδράμουν στην ασφάλεια των πανεπιστημίων. Θα βρίσκονται ανάμεσα στους χθεσινούς συμφοιτητές και καθηγητές τους και θα έχουν την ετοιμότητα να συνδράμουν με τον τρόπο που πρέπει».

Εμφανίστηκε βέβαιος δε πως μέχρι την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των Ομάδων Προστασίας, θα έχει εκδικαστεί η προσφυγή στο ΣτΕ και «δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

«Πρέπει να μπει τέλος στο φόβο»

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε δε πως «για πολλά χρονιά υπήρχε μια ανώμαλη κατάσταση στα Πανεπιστήμια η οποία δεν πρέπει να έχει ιδεολογικό προκάλυμμα». «Είναι δημοκρατική ευθύνη και υποχρέωση όλων να υπάρχει ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Πρέπει να μπει τέλος στο φόβο. Όλοι μαζί ενωμένοι πολιτεία, πρυτανικές αρχές φοιτητές».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας