Θεόδωρος Γιάνναρος: Στον πλανήτη των πιθήκων δεν θα ήταν ούτε κατοικίδιο

Θεόδωρος Γιάνναρος: Στον πλανήτη των πιθήκων δεν θα ήταν ούτε κατοικίδιο

Ήταν απολαυστική η είδηση! Όταν μάθαμε ότι η Νέα Δημοκρατία τον διέγραψε στο δευτερόλεπτο, αισθανθήκαμε μία ηδονή. Πρώτον, διότι μας αρέσουν τα αντιρατσιστικά αντανακλαστικά των ανθρώπων που μας κυβερνούν. Δεύτερον, διότι δεν είναι δυνατόν ένας γενετιστής ιατρός, βιολόγος να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο, να επιβάλει την εθνικιστική του ταυτότητα πάνω από την ουμανιστικό θέσφατο που θέλει όλους τους ανθρώπους ίσους, ανεξαρτήτως δέρματος, ιδεολογίας ή θρησκείας.

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς» και μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας δεν άντεξε όταν ένας πρόσφυγας εξέφρασε αντιφασιστικό λόγο, ερχόμενος στην Ελλάδα κι αφού πρώτα απέφυγε τις μπόμπες των ταλιμπάν που γκρέμισαν το σπίτι, την οικογένεια και την πατρίδα του.

Θίχθηκε ο Θεόδωρος Γιάνναρος και θεώρησε εαυτόν φασίστα. Ώπα ρε μεγάλε, δεν το ξέρεις πως όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται.

Ερχόμενος από τη Συρία, το Βιετμάν ή και την Καμπότζη, εκδιωγμένος από τους εκεί φονταμενταλιστές, ψάχνοντας τη γη της επαγγελίας στην Ευρώπη, δεν σημαίνει πως πρέπει να απολέσεις το κινητό σου στο Αιγαίο ή τις καταθέσεις σου στην τράπεζα. Ναι, υπάρχουν και πολιτικοί πρόσφυγες σπουδαγμένοι, ίσως και εύρωστοι, ικανοί για έκφραση πολιτικού λόγου. Αντιμετωπίζοντας τις μπόμπες, τα μποφόρ, την προσφυγιά και ερχόμενος σε έναν τόπο με wifi, καλώς ο οποιοσδήποτε κατατρεγμένος εκφράζεται διαδικτυακά και ορθώς κρίνει φασίστα εκείνον που θέλει να τον διώξει, να τον λιώσει, να τον κάνει σαπούνι όπως οι προγενέστεροι πολιτικοί του ινστρούχτορες με αυτό το εκνευριστικό μουστακάκι.

Ο Ιρανός ΑράςΧαμπάι εκφράστηκε ακραία στο Twitter και ο Δρ. Γιάνναρος ενοχλήθηκε, ξέχασε πως είναι κυβερνητικό (έστω και εξωκοινοβουλευτικό) στέλεχος και εκφράστηκε ακραία φασιστικά, καθώς με τον τρόπο του δεν αποκάλεσε πίθηκο μόνο τον Χαμπάι, αλλά στην ουσία χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά που ψάχνουν ειρήνη στην Ευρώπη, απλά ειρήνη και όχι σφαίρες, δυναμίτη και σφαγές με τη χατζάρα.

Είναι τιμητική η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που δείχνει αντιρατσιστικό σφυγμό για μία ακόμη φορά και δικαιολογεί την άνοδό της στις δημοσκοπήσεις, την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση ακόμη προσπαθεί να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της στο προσφυγικό. Ο δε Δρ. Γιάνναρος θα πρέπει να ψάξει για άλλο πολιτικό μετερίζι, κάπου που να δέχονται τις ρατσιστικές του αρχές.

Σχόλια