7:45 Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

«Θερίζει» ο υποσιτισμός σε σχολεία της Αθήνας

«Θερίζει» ο υποσιτισμός σε σχολεία της Αθήνας

Σε περιστατικά υποσιτισμένων παιδιών σε σχολεία του δήμου Αθηναίων αναφέρθηκαν σήμερα εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, με τις καθυστερήσεις στο διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων, να έχουν στερήσει από το Δημοτικό Βρεφοκομείο τη δυνατότητα να προετοιμάζει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία και στα συσσίτια του δήμου.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, η τροφοδοσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου γίνεται από χορηγίες, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται μόνο οι 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Οι εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν την κατάσταση «δραματική» σημειώνοντας ότι καλούνται να διδάξουν «σε παιδιά που πεινάνε», κ μίλησαν ακόμα και για περιστατικό παιδιού «που είχε να φάει δύο ημέρες».

Ακόμα, όπως σημείωσαν, κατά την περσινή σχολική χρονιά διανέμονταν από το δήμο 1.200 μερίδες σε παιδιά σχολείων, ενώ φέτος τα αιτήματα αυξήθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς κατά 600, συμπληρώνοντας ότι ο αριθμός τους είναι σταθερά αυξητικός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, διαβεβαίωσε, ότι το πρόβλημα θα λυθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

 

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας