10:36 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Θεσπρωτία: Δεύτερο κλιμάκιο ΕΟΔΥ στην Παραμυθιά για τα ανησυχητικά κρούσματα

Θεσπρωτία: Δεύτερο κλιμάκιο ΕΟΔΥ στην Παραμυθιά για τα ανησυχητικά κρούσματα

Δεύτερο κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αύριο στην Παραμυθιά για τα ανησυχητικά κρούσματα στη Θεσπρωτία.

Μετά τα εφτά καταγεγραμμένα κρούσματα στη Θεσπρωτία στην παραμύθια και το κλείσιμο των σχολείων και των παιδικών σταθμών για σήμερα Δευτέρα 22, Ιουνίου κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβη στην περιοχή για μαζικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό, ενώ αύριο Τρίτη αναμένεται νέο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι και να μην ξεφύγει κατάσταση από τον έλεγχο.


Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Σε καραντίνα προσωπικό νοσοκομείου στην Θεσπρωτία μετά από κρούσμα


Τα ανησυχητικά κρούσματα στην Παραμυθιά

Επτά κρούσματα κορωνοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ανακοινώθηκαν χθες από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Έπειτα από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου αύριο Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.

Με οδηγίες του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά αύριο, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.


Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό


 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας