10:30 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευτήριο απαγόρευσε σε κορίτσια να φοράνε κολάν και φούστες "επειδή προκαλούν τα αγόρια και τους επίδοξους βιαστές!"

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευτήριο απαγόρευσε σε κορίτσια να φοράνε κολάν και φούστες "επειδή προκαλούν τα αγόρια και τους επίδοξους βιαστές!"

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η οδηγία από γνωστό ιδιωτικό εκπαιδευτήριο στη Θεσσαλονίκη. Η διευθύντρια της σχολής απαγόρευσε σε κορίτσια από την γ δημοτικού ως την τρίτη λυκείου να φοράνε κολάν και φούστες γιατί όπως αναφέρει “προκαλούν τα αγόρια και τους επίδοξους βιαστές.”

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

Ένας χρήστης του twitter αναφέρει:

“Μετά το κίνημα metoo και τις τόσες γυναικοκτονίες ,η διευθύντρια της σχολής … έβγαλε ομιλία στο μικρόφωνο και ενημέρωσε τα κορίτσια του σχολείου από Γ’ δημοτικού μέχρι 3η λυκείου, ότι απαγορεύονται ρητά τα κολάν και οι φούστες.

Γιατί αυτά τα ρούχα προκαλούν τα αγόρια και γενικά τους επίδοξους βιαστές.

Αυτά ήταν τα λόγια της διευθύντριας και όταν κάποιος πήγε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ότι δεν το εννοούσε, αυτή απάντησε ότι εννοεί κάθε λέξη.

Πολλά κορίτσια την επόμενη μέρα πήγαν στο σχολείο με κολάν ως ένδειξη διαμαρτυρίας και φυσικά τους επιβλήθηκαν ποινές

Μέχρι και σήμερα επίκρατεί αυτή η κατάσταση μέσα στη σχολή και από χθες που βγήκε δημόσια η καταγγελία μαθητές και μαθήτριες είναι τρομοκρατημένοι για το τι θα ακολουθήσει από την διεύθυνση.

Ανάρτηση στο twitter για το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο

 

Το θέμα έχει σχολιαστεί δυσμενώς στα social media  και κυρίως στο twitter:

“Εάν ένα σχολείο πιστεύει πως για τους βιασμούς φταίει το θύμα επειδή φοράει προκλητικά ρούχα καλό θα ήταν ή να αναθεωρήσει ή να του αφαιρεθεί η άδεια” αναφέρει μια γυναίκα

 

“Στην Ελλάδα του 2022 δεν είναι τρόπος αυτός για να μεγαλώνουμε τα κορίτσια μας” γράφει μία εκπαιδευτικός και συμπληρώνει απαντώντας σε άλλον χρήστη του διαδικτυακού μέσου: “Να τους μαθαίνεις από τα 8 τους ότι φταίνε αν βιαστούν…δεν υπάρχουν λόγια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΣΟΕ: Επίθεση στον καθηγητή ο οποίος ελέγχεται για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδεραστίας

Θεσσαλονίκη: Αθώοι πρώην πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για κακοδιαχείριση

 


Όπως ανέφερε μια άλλη χρήστης του twitter: “Το συγκεκριμένο σχολείο επίσης, δεν επιτρέπει ούτε στις καθηγήτριες να φοράνε τζιν και δερματικά παντελόνια γιατί θεωρούν ότι είναι προκλητικά, ούτε φούστες. Μόνο παντελόνια υφασμάτινα γραφείου η φορέματα κλειστά έως επάνω. Επίσης, απαγορεύει τα αξεσουάρ κ τα βαμμένα νύχια.”

Το ereportaz επικοινώνησε με το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο αλλά οι εκπρόσωποι του μέχρι στιγμής ούτε επιβεβαίωσαν ,ούτε διέψευσαν την πληροφορία για τη συγκεκριμένη οδηγία.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας