2:51 Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Θετικός στον κορωνοϊό πρωτοσύγκελος Μητρόπολης που καλούσε να γίνεται η Θεία Κοινωνία

Θετικός στον κορωνοϊό πρωτοσύγκελος Μητρόπολης που καλούσε να γίνεται η Θεία Κοινωνία

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος μετά το κρούσμα με άλλο ιερέα της ιδίας Μητροπόλεως.

Ο ίδιος θεώρησε να μεταβεί σε ιδιωτικό εργαστήριο για να κάνει το τεστ, γιατί επισκέφθηκε άτομο θετικό στον κορωνοϊό, αλλά χωρίς συμπτώματα και τώρα είναι σε αυτοπεριορισμό.

Τον περασμένο Μάρτιο καλούσε τους πιστούς να μην ακούνε όσα λέγονται και να κοινωνούν καθώς, έλεγε, «από τη Θεία Κοινωνία δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Δεν υπάρχουν επιστημονικές εξηγήσεις πάνω σ’ αυτά τα πνευματικά  θέματα. Είναι θέμα πίστης. Για εμάς για όσους πιστεύουμε αυτό είναι ποτήριο και γεύση αθανασίας. Και δυστυχώς αυτοί που αντιδρούν τώρα είναι άνθρωποι που δεν έχουν μεταλάβει ποτέ στη ζωή τους».

Ακολουθεί η δήλωση του Πανοσιολογιότατου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ,όσον αφορά το θέμα του κορωνοϊού που παρουσιάστηκε σε αγαπητό μου αδελφό, θεώρησα υποχρέωση και καθήκον μου (πρωτίστως απέναντι στον Γέροντα Μητροπολίτη π.Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιο, με τον οποίο μοιράζομαι σε πλήρη αφοσίωση όλη μου την καθημερινότητα, έπειτα απέναντι σε όλα μου τα αγαπημένα πρόσωπα και τέλος σε όλα τα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας) να κάνω και γω την απαραίτητη διαγνωστική εξέταση (σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο) για τον covid-19, από την οποία βρέθηκα θετικός.

Η εξέταση πραγματοποιήθηκε την αρχή της εβδομάδας (Τρίτη 25/08/2020). Σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη μας Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο κάναμε  την απαραίτητη εξέταση για τον covid-19, τα αποτελέσματα της οποίας λάβαμε σήμερα Πέμπτη 27/08/2020 και από τα οποία προκύπτει ότι ο Σεβασμιώτατος κ.κ Χρυσόστομος βγήκε αρνητικός.

Οφείλω να Σας ενημερώσω ότι ήδη από την Δευτέρα 24/08/2020 βρίσκομαι αφ εαυτού μου σε αυτοπεριοσρισμό, δεν έχω εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα, και ως εκ τούτου η υγεία μου είναι ακλόνητη.

Από αυτή την θέση Σας παροτρύνω να ακολουθείτε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και της Ιατρικής Κοινότητας για τα μέτρα προφύλαξης από τον covid-19 ( μάσκες, αποστάσεις, συχνά πλύσιμο των χεριών, αποφυγή συνωστισμών κλπ), Μην Σας ενοχλεί η μάσκα! Οφείλουμε να προστατεύουμε με αγάπη το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από την μάσκα!!

Στεκόμαστε με Αλήθεια απέναντι στον Θεό και με υπευθυνότητα απέναντι στον συνάνθρωπο!!

«Ο Θεός είναι πνεύμα, και εκείνοι που τον λατρεύουν, πρέπει να τον λατρεύουν πνευματικά και αληθινά»  (Ιωάν. 4:21-24)

Με ειλικρινή αισθήματα υπευθυνότητας και αγάπης.

Αρχιμ. Αλέξιος Κανίνας.

Πρωτοσύγκελος ΙΜΤΣ

Με πληροφορίες από trilkalaola.gr & candiadoc.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απεβίωσε ο Ευτύχης Βορίδης

Κυπαρισσία: Εξαφάνιση 15χρονης από τη Φαρακλάδα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

  

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας