14:12 Κυριακή 29 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Θήβα: Αθώος o παιδίατρος για ασέλγεια σε ανήλικη ασθενή του στη Θήβα ύστερα από δύο χρόνια

Θήβα: Αθώος o παιδίατρος για ασέλγεια σε ανήλικη ασθενή του στη Θήβα ύστερα από δύο χρόνια

Ο 65χρονος διευθυντής της Παιδιατρικής του νοσοκομείου είχε κατηγορηθεί από την μητέρα 8χρονου τότε κοριτσιού για ασέλγεια κατά τη διάρκεια της εξέτασης

Ήταν Απρίλιος του 2019, Μεγάλη Τρίτη, όταν η τοπική κοινωνία της Θήβας αλλά και το πανελλήνιο παρακολουθούσε τη σύλληψητου τότε διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, ύστερα από καταγγελία μητέρας ότι ασέλγησε σε βάρος της μικρής της κόρης, ενώ της έκανε αιμοληψία.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών, με παθούσα που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, για αποπλάνηση παιδιών, με παθούσα που συμπλήρωσε τα δώδεκα αλλά όχι και τα δεκατέσσερα έτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, με παθούσες που δεν συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα έτη, από ιατρό που παρέχει τις υπηρεσίες του σε ανήλικες, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και για αθέμιτη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου, κατ’ εξακολούθηση.

Ο 65χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης μη μπορώντας να πιστέψει αυτό που του είχε συμβεί, ενώ με εισαγγελική εντολή δόθηκαν και τα στοιχεία του στη δημοσιότητα. Ωστόσο ο παιδίατρος ο οποίος από την πρώτη στιγμή ισχυριζόταν ότι δεν είχε προβεί σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θηβών, πριν από λίγο καιρό μετά και από την απαλλακτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας. Ο πρώην διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών Α. Ζ. είχε κρατηθεί προσωρινά στις φυλακές, ενώ κατά τη διάρκεια αυτή εμφανίστηκε ακόμη μια γυναίκα η οποία ισχυριζόταν ότι και στη δική της περίπτωση όταν ήταν 13 ετών κατά τη διάρκεια ιατρικής πράξης ο γιατρός την είχε ακουμπήσει στιγμιαία με το σώμα του, στο ύψος των γεννητικών του οργάνων στην εξωτερική πλευρά της παλάμης της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

WWW.DIKASTIKOREPORTAZ.GR

 

Πηγή: Protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας