Θλιβερή παράσταση από Παπαγγελόπουλο στην Βουλή

Θλιβερή παράσταση από Παπαγγελόπουλο στην Βουλή

Την εκτίμηση πως διώκεται πολιτικά εξέφρασε στο βήμα της Βουλής, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την διάρκεια της συνεδρίασης επι της προτάσεως της ΝΔ, για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Νοβάρτις.

“Είναι καθαρή πολιτική δίωξη» ανέφερε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως διώκεται ο ίδιος επειδή η ΝΔ δεν τολμάει να τα βάλει με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν τολμάτε να τα βάλετε μαζί του για αυτό τα βάζετε με εμένα μπας και αφήσετε κανένα λεκέ στον Τσίπρα» υποστήριξε.

«Εχω συγεκντρώσει πλήθος δημοσιευμάτων που προαναγγέλουν την ποινική μου δίωξη. Επειδή όλοι οι σοβαροί νομικοί θεωρούν ότι η δίωξή μου είναι γελοία προσπαθούν να προκαλέσουν νέες έρευνες σε βάρος μου” συμπλήρωσε.

Απαντώντας στις κατηγορίες περι σκευωρίας ο ίδιος τόνισε πως αν ήταν σκευωρός θα είχε ζητήσει “ασυλία” απο τον Α. Τσίπρα. “ Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι απλός και ήσυχος άνθρωπος αλλά ξέρουν ότι θα συγκρουστώ αν θεωρήσω ότι απειλούμαι. Αλήθεια αν ήμουν σκευωρός δεν θα αναζητούσα την ασυλία μου. Ο Τσίπρας δεν θα με προστάτευε λίγο” δήλωσε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει προαποφασίσει την σύσταση προανακριτικής επιτροπής και της παραπομπής του σε αυτήν λέγοντας “Παραπέμψτε με εκτελέστε με αλλά ακούστε με. Αλλά θα με ακούσει το λαός.

Δεν φθάνουν αυτά αναζητούν εναγωνίως και ψευδομάρτυρες ιδίως από τον χώρο της δικαιοσύνης για να συγκροτήσουν την εγκληματική τους οργάνωση.

Για ποιο τεκλμήριο αθωότητας μιλάμε; Αυτό στην περίπτωσή μου ασελγούν βάναυσα”. Επίσης τόνισε πως “όταν ξεκινήσει η προανακριτική θα παω στοιχεία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την προστασία μου. Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα”.

Σχετικά με την κ. Ραίκου τόνισε πως αυτή θα αναγκαστεί να απαντήσει στην προανακριτική επιτροπή και σε αυτά και σε άλλα που θα της τεθούν.

Η κ. Ράικου στην επιστολή παραίτησής της δεν αναφέρει τίποτα για μένα, ούτε για παρεμβάσεις, ούτε για Ρασπούτιν. Μετά τα θυμήθηκε αυτά μέσω κύκλων. Πρώτη φορά είδα εισαγγελείς να έχουν κύκλους.

“Βομβαρδίζομαι από έναν οχετό εδώ και δύο χρόνια”, θα έπρεπε να ντρέπεται η κ. Ράικου για αυτά που λέει.”Η φιλική σχέση που είχα με την κ. Ράικου αποκλείει το ενδεχόμενο να την πάρω τηλέφωνο να της μιλήσω επιτακτικά. Αφού την έβλεπα κάθε μέρα!”Μάλιστα μου ζήτησε και τρίτη θητεία λόγω της καλής συνεργασίας μας.

Σχόλια