Θρίλερ! Έσπασε η μπάρα σε λούνα παρκ

Θρίλερ! Έσπασε η μπάρα σε λούνα παρκ

Θρίλερ! Έσπασε η μπάρα σε λούνα παρκ-Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο από τρομερό ατύχημα σε λούνα παρκ στην Ταϊλάνδη το Σάββατο.

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων στο Μουάνγκ Λοπ Μπούρι, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και έξι προσγειώθηκαν στο έδαφος με ελαφριά χτυπήματα, όταν η προστατευτική μπάρα ασφαλείας έσπασε σε παιχνίδι «Crazy Wave». Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας ενώ το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Ατυχήματα σε λούνα παρκ 

Αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους χώρους διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη τα λούνα παρκ κατέχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές των παιδιών αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία που αναζητούν έναν τρόπο για να ανεβάσουν την ανδρεναλίνη τους.

Τι γίνεται όμως όταν το παιχνίδι μετατρέπεται σε εφιάλτη; Τα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως είναι αρκετά κυρίως όμως είναι τρομακτικά, καθώς στοίχησαν την ζωή σε ανθρώπους που τα επισκέφθηκαν.

Τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν γίνει στο τρενάκι του λούνα παρκ, το οποίο είναι ψηλά στις προτιμήσεις όλων μας.

Ξεκινώντας από το παρελθόν, το πιο παλιό ατύχημα καταγράφεται στην Αγγλία το 1972. Το Big Dipper ήταν τότε το πιο δημοφιλές τρενάκι. Μικροί και μεγάλοι περνούσαν τον χρόνο τους διασκεδάζοντας στο συγκεκριμένο λούνα παρκ. Όλα αυτά μέχρι την μέρα που ένα καλώδιο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο με ένα από τα βαγόνια, ώστε να το μεταφέρει στην κορυφή του λόφου κόπηκε, με αποτέλεσμα το βαγόνι να κατρακυλήσει προς τα πίσω και να συγκρουστεί με τα υπόλοιπα. Από αυτή τη σύγκρουση πέθαναν 5 παιδιά και τραυματίστηκαν περίπου 13

6 Flags- Νιού Τζέρσεϊ,1984

Το στοιχειωμένο κάστρο στο λούνα παρκ 6 Flags, του Νιού Τζέρσεϊ έμελλε να τρομάξει πραγματικά τους επισκέπτες του. Το 1984 την ώρα που δεκάδες άτομα βρισκόταν στο εσωτερικό του ξέσπασε τεράστια πυρκαγιά με αποτέλεσμα να παγιδευτούν οκτώ άτομα, τα οποία μάλιστα κάηκαν ζωντανά καθώς δεν κατάφεραν ποτέ να βγουν. Οι έρευνες της αστυνομίας κατέληξαν πως η φωτιά δεν ήταν τυχαία και πιθανότατα ήταν εμπρησμός.

Mindbender – West Edmonton Mall, 1986

Στο θεατρικό πάρκο Galaxyland στην Αλμπέρτα του Καναδά συναντά κανείς το τρενάκι Mindbender. Στην προκειμένη περίπτωση αιτία του κακού ήταν κάποιες χαλαρές βίδες, που είχαν σαν αποτέλεσμα τα βαγόνια να εκσφενδονιστούν επάνω στους τοίχους. Χρειάσθηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να ανοίξουν οι μπάρες και οι ζώνες ασφαλείας, και να βρεθούν στο κενό δεκάδες άνθρωποι. Ο απολογισμός ήταν τρία άτομα νεκρά και δεκάδες τραυματίες.

Σχόλια