More

  Τι αναμένεται για τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών

  Η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών σε δημόσιες υπηρεσίες βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

   

  Όπως ανακοινώθηκε, τα βήματα που έπονται μέχρι την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών είναι:

  1. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκδίδει σχετική ανακοίνωση εντός των προσεχών ημερών, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα.

  2. Οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

  3. Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας, οι φορείς υποδοχής θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.

  4. Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τις ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.

  5. Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής.

   

  Πού θα τοποθετηθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί

  Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν κατά κύριο λόγο στην Ελληνική Αστυνομία. Επίσης, θα αξιοποιηθούν ως φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης («one stop shop») του υπουργείου Εσωτερικών, στις υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενταχθούν κάτοχοι πτυχίων σχετικών με το επιχειρησιακό αντικείμενο.

  Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα αξιοποιηθούν σε θέσεις αντίστοιχες με τα προσόντα τους και θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες με σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, κάτι που θα συμβάλει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες.

  Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα, καθώς θα υπάρξει ενίσχυση των σωφρονιστικών καταστημάτων, ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, καλύτερη αντιμετώπιση του παραεμπορίου και των παράλληλων προβλημάτων που αυτό δημιουργεί.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Βορίδης: Έχουμε αλλάξει το τοπίο στον πρωτογενή τομέα

  «Σε έναν χρόνο έχουμε ήδη αλλάξει το τοπίο στον πρωτογενή τομέα με τις παρεμβάσεις μας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανακουφίσουμε...

  Δένδιας: Η Ελλάδα αντέδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά στο ξέσπασμα της πανδημίας

  Σε τηλεδιάσκεψη υπουργών Εξωτερικών για θέματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού συμμετείχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου παρουσίασε τον τρόπο...

  Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη στις 12.30 παρουσία Μητσοτάκη

  Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μετά το άνοιγμα των συνόρων έχει προκαλέσει συναγερμό στην κυβέρνηση και στις υγειονομικές Αρχές και θα πργματοποιηθεί έκτακτη  σύσκεψη. Αν...

  Ειδικοί φρουροί καταγγέλλουν αστυνομικό συνδικαλιστή του ΣΥΡΙΖΑ ότι απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου

  Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το σωματείο ειδικών φρουρών υποστηρίζοντας ότι συνάδελφός τους αστυνομικός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου. Σύμφωνα με την...

  Αιδηψός: Λήξη συναγερμού – Αρνητικά και τα 87 τεστ στους τουρίστες από τη Σερβία

  Λήξη συναγερμού φαίνεται ότι μπήκε στην Αιδηψό καθώς και τα τελευταία από τα 87 δείγματα που είχαν ελεγχθεί για κορωνοϊό από τα κλιμάκια του...