15:49 Κυριακή 26 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Τι απαντά η δημοσιογράφος της ΕΡΤ που έγινε viral επειδή εκνευρίστηκε on air - Το σχόλιο για τον Γ. Ευγενίδη

Τι απαντά η δημοσιογράφος της ΕΡΤ που έγινε viral επειδή εκνευρίστηκε on air - Το σχόλιο για τον Γ. Ευγενίδη

Η αντίδραση της δημοσιογράφου, Ματίνας Καλτάκη, όταν τη διέκοψαν στον αέρα οι συνάδελφοί της στην ΕΡΤ, δεν άργησε να γίνει viral. Η δημοσιογράφος δεν μπόρεσε με τίποτα να κρύψει την ενόχλησή της, καθώς δεν είχε ολοκληρώσει το ρεπορτάζ της.

Συγκεκριμένα, η Ματίνα Καλτάκη βρισκόταν στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει η παρουσίαση των τριών πολιτιστικών πρωτευουσών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελευσίνα.

Η δημοσιογράφος έλεγε το ρεπορτάζ όταν ο παρουσιαστής τη σταμάτησε λόγω περιορισμένου τηλεοπτικού χρόνου με την ίδια να αντιδρά έντονα λέγοντας «μια στιγμή να πω όλο το ρεπορτάζ» και με την ενόχλησή της να είναι εμφανής τόσο στους μορφασμούς της όσο και στις κινήσεις της.

«Ευχαριστούμε πολύ. Και κάπου εδώ ο δικός μας δημοσιογραφικός χρόνος έχει τελειώσει» ανέφερε από την πλευρά του ο Θάνος Σιαφάκας, μόλις ολοκλήρωσε η συνάδελφός του Ματίνα Καλτάκη.

Δείτε το περιστατικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στο Τατόι η Λίνα Μενδώνη για να επιθεωρήσει τις εργασίες

Στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί: Οι γιατροί “ξεγυμνώνουν” τη Ρούλα!

 


Πριν από μερικές ώρες η Ματίνα Καλτάκη έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και θέλησε να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.

Συγκεκριμένα η δημοσιογράφος έγραψε:
«Το θέμα έχει παρατραβηξει – αναγκάζοντάς με να απαντήσω τα εξής στον τοίχο του “συναδέλφου” George D. Evgenidis, που μαζί με άλλους “γνώστες” της τηλεοπτικής συνθήκης, ειρωνεύονται και σχολιάζουν το συμβάν που (ανεξήγητα για μένα) προκάλεσε τόσο “ενδιαφέρον”:

Επειδή διάφοροι (και “συνάδελφοι”) παριστάνουν τους ειδικούς, αγνοώντας τι έχει προηγηθεί του συγκεκριμένου συμβάντος, οφείλω να διευκρινίσω δυο-τρια πράγματα: οι σωστοί παρουσιαστές κρίνονται από την ικανότητά τους να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο που έχουν στην διάθεσή τους – και, βεβαίως, από το πώς αξιολογούν τα θέματα της επικαιρότητας. Όταν μάλιστα η εκπομπή τους είναι σε κανάλι συνεχούς ροής ειδήσεων, όπου αν υπάρξει 1 λεπτό καθυστέρηση, ουδεμία συνέπεια στη ροή του προγράμματος υπαρχει.

Αυτό, βέβαια, θα πουν οι “ειδικοί” που σχολιάζουν στο FB με περισσή βεβαιότητα για το δίκιο της άποψής τους, δεν αφορά το δημοσιογράφο.

Αφορά ωστόσο τον δημοσιογράφο το αν του επιτρέπουν να κάνει σωστά την δουλειά του ή τον ακυρώνουν συστηματικά και κατ’ επανάληψιν. Γιατί όταν έχεις ακούσει 100 φορές μέσα στην μέρα, θέματα και συζητήσεις για την ακρίβεια, περιμένεις επί ώρα μπροστά στην κάμερα, η ώρα περνά και η εκπομπή τελειώνει, και ακούς τον παρουσιαστή να ευχαριστεί τον καλεσμένο αλλά να επανέρχεται για να τον ρωτήσει “αν θα μπουν τα σαρακοστιανά (!) στο καλάθι του νοικοκυριού”, Γενάρη μήνα, εκεί εξανίστασαι.

Πόσο μάλλον όταν σου δίνουν τον λόγο και σου λένε από το ακουστικό “τελείωνε” ενώ το γεγονός αφορά κάτι τόσο σημαντικό όσο η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης! Ο (όποιος) παρουσιαστής οφείλει να γνωρίζει το θέμα, να έχει αφήσει επαρκές περιθώριο χρόνου για το ρεπορτάζ και να κάνει διευκρινιστικες ερωτήσεις, ώστε να απαντήσει ο δημοσιογράφος. Αντί ο “ρεπόρτερ” να καλείται να μισοπει έναν μονόλογο (σε συνθήκη μεγάλης πίεσης, εξ ου και το λάθος για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και να μην του επιτρέπουν να πει τις βασικές πληροφορίες του θέματος.

Αυτά, κύριοι, της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας. Και, ναι, προέρχομαι από τον κόσμο της σοβαρής, γραπτής δημοσιογραφίας και δεν έχω καμία σχέση με τον αξιακό κόσμο που εσείς εκπροσωπείτε. ΜΚ

ΥΓ: Ευχαριστώ πάρα πολύ τους πραγματικούς συνάδελφους για την αλληλεγγύη και τα καλά λόγια. Και, βέβαια, τους πολλούς αγνώστους που με υπερασπίστηκαν, οι οποίοι και καταλαβαίνουν και διακρίνουν το σωστό και το λάθος στα διάφορα που βλέπουν και διαβάζουν, και με τον τρόπο τους διαμαρτύρονται στα σκιώδη ιερατεία της τηλεοπτικής πολιτικής “ορθότητας”».

Δείτε την ανάρτησή της

Ο Γιώργος Ευγενίδης της απάντησε μέσα στην ανάρτηση που έκανε η δημοσιογράφος:

“Καλημέρα σας κ. Καλτάκη. Νομίζω ότι ξεκινάτε από λάθος βάση, βάζοντας σε εισαγωγικά το “συνάδελφος”, αλλά δεν θα αντιδικήσω γι’ αυτό, παρότι θα μπορούσα. Σε ό,τι με αφορά, ανέβασα απλά το βίντεο, το σχολίασα χιουμοριστικά και μάλιστα εστιάζοντας σε εμένα (αν δεν συμφωνούμε στο ύφος του αθώου χιούμορ, δεν έγινε και κάτι) και τελείωσε. Δεν έχω πει τίποτε ούτε για τη συγκρότηση σας, ούτε για τη δημοσιογραφική σας επάρκεια, ούτε για το θέμα. Ίσα ίσα που πιστεύω ότι ήταν απλά ένα λάθος που έγινε στον αέρα, υπό το κράτος της πίεσης χρόνου. Τώρα, ως προς τα διαγγέλματα περί γραπτής και τηλεοπτικής δημοσιογραφίας δεν αισθάνομαι ότι με αφορούν για δύο λόγους: 1) ξεκίνησα γράφοντας και ενώ θα μπορούσα τώρα να μην γράφω, συνεχίζω 2) δεν δέχομαι την εκ προοιμίου “ηθική ανωτερότητα” των συναδέλφων που δουλεύουν σε εφημερίδες/περιοδικά. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπω το πρόβλημα σε ό,τι με αφορά, ούτε με απασχολεί η πολεμική σας απέναντι στην τηλεόραση. ΥΓ (ως μη οφείλω) δεν νομίζω ότι συνάδελφος που έχει συνεργαστεί μαζί μου έχει να πει κάτι για τη δημοσιογραφική ή συναδελφική μου ηθική και συμπεριφορά. Οπότε, δεν θα δεχθώ δημόσιες κρίσεις επ’ αυτή από κάποια που δεν με γνωρίζει, ούτε έχει συνεργαστεί μαζί μου”.

Πηγή: in.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας