14:52 Κυριακή 29 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Τι είπαν Μακρόν - Μισέλ για Ουκρανία

Τι είπαν Μακρόν - Μισέλ για Ουκρανία

Οι προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Εμανουέλ Μακρόν με τον Σαρλ Μισέλ.

Στη συνέντευξη που ακολούθησε, ο Γάλλος πρόεδρος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ερωτήθηκαν για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ουκρανική κρίση.

«Η εκ νέου αμερικανική εμπλοκή σε αυτό το θέμα είναι θετική, και νομίζω ότι πρέπει να την χαιρετίσουμε. Συνεπώς, οι συνεχιζόμενες συζητήσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία σε σχέση με το ουκρανικό ζήτημα είναι θέμα συλλογικής ασφάλειας, αλλά όχι μόνο μεταξύ αυτών των δύο δυνάμεων, κι αυτό είναι πολύ καλό. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να μας ενοχλεί», τόνισε ο Μακρόν.

«Ναι, είμαστε κινητοποιημένοι, ναι, έχουμε εμπλοκή, και θα διασφαλίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει ενεργό ρόλο στην υπεράσπιση της ασφάλειας και της σταθερότητας», σχολίασε ο Μισέλ.

Ο Σαρλ Μισέλ επαίνεσε το Παρίσι για την προώθηση της ιδέας της ευρωπαϊκής κυριαρχίας, τόσο στην ασφάλεια όσο και στην άμυνα, καθώς και για την πρωτοβουλία εδραίωσης ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη

Ζ. Μπορέλ: Οποιαδήποτε πρόκληση ή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας θα έχει σοβαρές συνέπειες

Μόσχα και Ουάσιγκτον δε θέλουν την ΕΕ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας