7:01 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τι γίνεται με τις τράπεζες, κύριε Σταϊκούρα;

Τι γίνεται με τις τράπεζες, κύριε Σταϊκούρα;

ΑΙΧΜΕΣ κατά τραπεζών οι οποίες αρνούνται να προχωρήσουν σε ευνοϊκή ρύθμιση υπερχρεωμένων δανειοληπτών, που πληρούν τα κριτήρια του υφιστάμενου νόμου, αφήνει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Με επιστολή του προς τη γενική γραμματέα της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Χαρ. Απαλαγάκη, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει αριθμός αιτήσεων (σ.σ. οι οποίες έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα) για τις οποίες τα τραπεζικά ιδρύματα, αν και αναγνωρίζουν ότι οι οφειλέτες είναι επιλέξιμοι, δεν προσφέρουν πρόταση ρύθμισης και προτρέπουν τον οφειλέτη να προσφύγει στη δικαστική ρύθμιση».

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ για την κυβέρνηση δεν είναι βέβαια μια προειδοποιητική επιστολή. Το ζητούμενο είναι η κυβέρνηση να πιέσει τις συστημικές τράπεζες να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και όχι υπέρ του κέρδους τους. Γι’ αυτόν το λόγο ο κ. Σταϊκούρας πρέπει να δείξει ότι είναι πραγματικός υπουργός Οικονομικών βάζοντας φρένο στις όποιες κερδοσκοπικές κινήσεις των τραπεζιτών. Κάποια στιγμή πρέπει και αυτοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παίζουν με τον κόσμο, ο οποίος έχει πληρώσει ήδη δύο φορές την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΑΛΗΘΕΙΑ, τι γίνεται με το «ντου» στις τράπεζες που είχε κάνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με το ζήτημα των χρεώσεων που συνεχίζουν να επιβάλουν στις συναλλαγές τους, κύριε Σταϊκούρα.

*Όπως δημοσιεύθηκε στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας