7:53 Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τι είπε η Ειρήνη στους γονείς της στο Χονγκ Κονγκ

Τι είπε η Ειρήνη στους γονείς της στο Χονγκ Κονγκ
  • Ο Σάκης Κεχαγιόγλου εκπροσωπεί την οικογένεια της Ειρήνης Μελισσαροπούλου που παραμένει φυλακισμένη στο Χονγκ Κονγκ
  • Οι γονείς της 19χρονης βρέθηκαν στο ασιατικό κρατίδιο και ο δικηγόρος μας μεταφέρει τα όσα ειπώθηκαν
  • Είναι καλά στη σωματική της υγεία, αλλά έχει αποκτήσει αρκετά ψυχολογικά προβλήματα
  • Ο γνωστός ποινικολόγος εξήγησε πως θα επιδιώξει την έκδοσή της στην Ελλάδα

 

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στο «Νυχτερινό Ρεπορτάζ» με αφορμή την επίσκεψη των γονιών της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στο Χονγκ Κονγκ. Ο ποινικολόγος αποκάλυψε πως όταν η 19χρονη βρέθηκε με τους γονείς της στο χώρο επισκέψεων στις φυλακές – μπροστά σε ένα τζάμι που δεν επέτρεπε φυσική επαφή – η επικοινωνία ήταν πολύ δύσκολη, λόγω της κακής της ψυχολογικής κατάστασης της Ειρήνης και μόνο τη δεύτερη μέρα κατάφεραν να μιλήσουν πραγματικά.

Διαβάστε τι είπε ο γνωστός δικηγόρος:

«Οι γονείς της είναι εδώ και τέσσερις μέρες στο Χονγκ Κονγκ και βλέπουν καθημερινά την Ειρήνη για μισή ώρα. Στις 14 Φεβρουαρίου θα γίνει μία ακόμη ακρόαση, ήδη οι γονείς της και η ίδια συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με τον δικηγόρο που πρότεινα και επιλέξαμε. Εκεί θα κληθεί να δηλώσει αν είναι ένοχη ή αθώα. Εκεί υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει μία μικρή αναβολή μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, ώστε να δηλωθεί επισήμως στο ακροατήριο από την ίδια αν δηλώνει τελικώς ένοχη ή αθώα. Το τι ακριβώς θα ισχυριστεί έχει σοβαρότατες επιπτώσεις. Αν μεν δηλώσει αθώα, οδηγεί σε δίκη πολύμηνη με πολλές συνεδριάσεις, με συγκρότηση επταμελούς σώματος ενόρκων και με ιδιαίτερα ακριβό κόστος των δικαστικών εξόδων και δικηγορικών αμοιβών και αν τελικά κριθεί ένοχη με βάση την ποσότητα και την καθαρότητα, θα μείνει 23-26 χρόνια στη φυλακή.

Η ίδια δηλώνει διαρκώς την αθωότητά της, δηλαδή το ότι δεν γνώριζε για την ποσότητα που έφερε στην κρύπτη του σακιδίου. Είμαι πολύ επιφυλακτικός στο τι να πιστέψω και αυτό διότι ο κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα μέχρι και να ψεύδεται. Απόφαση σε καφενείο δεν θα βγάλω, δεν έχω καμία βεβαιότητα. Μπορεί να λέει όντως την αλήθεια και γι’ αυτό να ήταν ανέμελη…

Αν δηλώσει ένοχη, ωστόσο, κατεβαίνει στα 16 χρόνια η ποινή και με καλή διαγωγή μειώνεται στα 11! Έχει, λοιπόν, σημασία το τι θα επιλέξουν οι ίδιοι και οι γονείς της»

Ο δικός μου ρόλος είναι αυτός. Δεν μπορώ να την υπερασπιστώ στο Χονγκ Κονγκ, αλλά αναλόγως των εξελίξεων της υπόθεσης, θα επιδιώξω την ποινική της δίωξη στην Ελλάδα για να μπορέσω να προχωρήσω σε έκδοση στη χώρα μας, με λίγες πιθανότητες».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας