3:17 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Tι λέει το ΥΠΕΞ για τις γερμανικές αποζημιώσεις;

Tι λέει το ΥΠΕΞ για τις γερμανικές αποζημιώσεις;

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ισχύει ό,τι έχει ειπωθεί στη Βουλή από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κούρκουλα. Έχει δοθεί ήδη εντολή για την, κατά το δυνατόν, επίσπευση έκδοσης πορίσματος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και την Ομάδα Εργασίας που έχει συγκροτηθεί για το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου».

Όπως επισημαίνεται στην σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ «το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων συζητήθηκε, προ ολίγων ημερών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. Ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί εκ νέου στο ζήτημα αυτό και κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ό,τι έχει ειπωθεί, τέλος, από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κούρκουλα, ο οποίος μετέφερε στη Βουλή τις θέσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, κατά τη συζήτηση της τελευταίας επίκαιρης ερώτησης επί του θέματος, ισχύει απολύτως».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας