5:56 Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Τηλεοπτικές Άδειες : Η τροπολογία για την πληρωμή των δόσεων

Τηλεοπτικές Άδειες : Η τροπολογία για την πληρωμή των δόσεων

Τέλος Ιανουαρίου του 2019, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι πέντε αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να καταβάλουν την ετήσια δόση των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κατέθεσε τροπολογία για την παράταση του χρόνου καταβολής των δόσεων του τιμήματος για κάθε τηλεοπτική άδεια. Έτσι, αντί για τις 31 Ιανουαρίου του 2019, κάθε χρονιά ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας πρέπει να καταβάλει την κάθε δόση μέχρι τις 15 Μαΐου, κάθε έτους.

Η απόφαση για την παράταση κρίθηκε εύλογη καθώς ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των σταθμών ολοκληρώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2018 και η πρώτη δόση καταβλήθηκε από τους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς μόλις τρεις μήνες πριν.

Το Υπουργείο έλαβε υπόψιν ότι κατά την τρέχουσα περίοδο, οι σταθμοί έχουν αυξημένες υποχρεώσεις, ιδίως αναφορικά με τις θέσεις εργασίας (Μίνιμουμ 400 θέσεις εργασίας ανά σταθμό), και τις επενδύσεις στην παραγωγή πρωτότυπου ποιοτικού και ανταγωνιστικού προγράμματος, όπως προβλέπεται από το νόμο 4339/2015 και την κείμενη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΨΗΠΤΕ «Η Πολιτεία, εκτός από το καθεστώς νομιμότητας που πέτυχε και επέβαλε στο τηλεοπτικό τοπίο, ενδιαφέρεται και για την ύπαρξη επενδύσεων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου».

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος, πως «Οι καναλάρχες θα πληρώσουν. Ενδεχομένως να έρθουν και οι 5 νόμιμοι καναλάρχες μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019, για να πληρώσουν. Τους δίνουμε απλώς μια διευκόλυνση να πληρώσουν τρεις μήνες αργότερα, γιατί πλήρωσαν τρεις μήνες νωρίτερα. Αυτό έγινε διότι ο νόμος που φέραμε ήταν πάρα πολύ αυστηρός. Προβλέπει 400 άτομα πλήρους απασχόλησης κατ’ ελάχιστο».

Έτσι μετά την τροπολογία οι αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί θα καταβάλλουν την ετήσια δόση των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ έως τις 15 Μαΐου κάθε έτους.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας