16:58 Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Times: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα «Πρέπει να εκτεθούν στο φυσικό τους μέρος»

Times: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα «Πρέπει να εκτεθούν στο φυσικό τους μέρος»

Καταπέλτης οι Times εναντίον του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το κύριο άρθρο των Times του Λονδίνου έχει τίτλο: Τα Ελγίνεια πρέπει να εκτεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον».

Οι Times στο άρθρο αναφέρονται στο χρονικό της διπλωματικής κρίσης η οποία προκλήθηκε και με ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος αναφέρονται στον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ τον οποίο καλούν να ζητήσει βοήθεια από τον προκάτοχό του και λάτρη της αρχαίας Ελλάδας, Μπόρις Τζόνσον.

«Όμως», γράφουν οι Times, «σύντομα ο κ. Σούνακ θα τα χάσει για τα καλά (χρησιμοποιώντας την έκφραση Would soon end up losing his own marbles).

Και θυμίζουν: Ως πρόεδρος της Οξφορδιανής Ένωσης, ο κ. Τζόνσον πρόσφερε στην Μελίνα Μερκούρη, την ηθοποιό που έγινε υπουργός Πολιτισμού, πάτημα και βοήθεια για να κάνει εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Όμως, θυμίζει η εφημερίδα, όταν ήρθε στην εξουσία και έγινε πρωθυπουργός προχώρησε σε μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Και συνεχίζει το άρθρο: «Κατά της επιστροφής ήταν και η πρωθυπουργός την οποία διαδέχθηκε ο Ρίσι Σούνακ, η Λιζ Τρας».

Το άρθρο των Times όμως καταλήγει με μια παραίνεση: «Ο Ρίσι Σούνακ δεν πρέπει να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο. Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με την ιδιοκτησία, αλλά με το πού μπορεί κανείς να θαυμάσει καλύτερα την αξία των μαρμάρων, αυτών που είναι στην Αθήνα και αυτών στο Βρετανικό Μουσείο. Πρέπει να είναι μαζί, ενωμένα ως ένα πολιτιστικό όλον και ανήκουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα υπόλοιπα εκθέματα εκτίθενται με υπέροχο τρόπο στο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα έργο τέχνης το οποίο χτίστηκε για τον σκοπό αυτό. Το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να δανείσει τα μάρμαρα. Αυτά θα παραμείνουν ιδιοκτησία ολόκληρου του κόσμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύζυγος ετοιμάζει διαμαρτυρία έξω από οίκο ανοχής επειδή ο άντρας ξόδεψε $6.000 σε 6 ώρες με δύο ιερόδουλες

Καντίροφ: Δηλώνει έτοιμος να στείλει άλλους 3.000 μαχητές στην Ουκρανία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας