8:38 Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Την Πέμπτη η κηδεία του Κατσίφα

Την Πέμπτη η κηδεία του Κατσίφα

Τέλος θα λάβει το δράμα της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα αφού μετά από 12 μέρες από την δολοφονία του, την 28η Οκτωβρίου, θα γίνει η ταφή του την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, στους Βουλιαράτες.

Στην κηδεία αναμένεται να βρεθεί κόσμος από όλη την Ελλάδα αφού ήδη οργανώνονται σχετικές κινήσεις από συλλόγους που μισθώνουν πούλμαν.

Μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης θα παραλάβει αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού ινστιτούτου για να το παραδώσει στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Οι Αλβανικές αρχές διαμηνύουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ήθελαν να ολοκληρώσουν τις σχετικές διαδικασίες αλλά και να αποφύγουν επεισόδια, όταν ήταν ακόμα θερμό το κλίμα.

Σχετικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο νέος δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος:

«Η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται “προφορικά” ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και “αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία. Σε κάθε περίπτωση δέκα ημέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού. Γιατί δεν νομίζω ότι η παράταση της παραμονής της σορού και του νεκρού Κατσίφα στα Τίρανα στο νεκροτομείο προσθέτει ή συμβάλλει κατά κάποιο τρόπο στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία».

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας