Την Πέμπτη ο Μητσοτάκης στο υπ. Δικαιοσύνης – Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Την Πέμπτη ο Μητσοτάκης στο υπ. Δικαιοσύνης – Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Σε μια συμβολική (ενόψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους στις 16/9) όσο και ουσιαστική ( ενόψει των σοβαρών εκκρεμοτήτων του χώρου) επίσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποιεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη έχει χαρακτήρα συμβολισμού καθώς την επόμενη Δευτέρα ξεκινά επίσημα το νέο δικαστικό ετος ενώ παράλληλα υπάρχει ανοιχτό πεδίο σχετικά με τους νέους κώδικες . Τον τόνο όμως έδωσε προ καιρού ο υπουργός Κ. Τσιάρας και επισφράγισε με τον πιο επίσημο τρόπο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, εξειδικεύοντας την σκληρή κριτική που είχε ασκηθεί από την ΝΔ: Το νομοθέτημα έχει πολλές καλές διατάξεις, άλλωστε είναι ένα έργο πολλών ετών , αλλά έχει και χτυπητές αστοχίες που πρέπει να διορθωθούν.

Για τη διόρθωση αυτών, ενώ αρχικά είχε ειπωθεί πως θα γίνει άμεσα, επιλέχτηκε τελικά η επανασύσταση των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών , και στόχος πλέον η ψήφιση των αλλαγών να γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου:

«Επιλέξαμε τελικά να δώσουμε παραπάνω χρόνο, για να ωριμάσουν οι αλλαγές, με μια νέα νομοπαρασκευαστική επιτροπή, επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά σύνθετο. Την Πέμπτη θα είμαι ο ίδιος στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να μπορέσω να συζητήσω το θέμα με τους αρμόδιους υπουργούς, την πρόοδο η οποία έχει γίνει. Πρόθεσή μας είναι να έχουν ψηφιστεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η κατεύθυνση είναι λίγο πολύ γνωστή, όπου απαιτείται Αυστηροποίηση ποινών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης .

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για χτυπητές αστοχίες, οι οποίες πρέπει να διορθωθούν «και θα διορθωθούν με νόμο. Επιλέξαμε να δώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου πρόθεσή μου είναι να έχουμε ολοκληρώσει τις αλλαγές αυτές».

 

Σχόλια