8:11 Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Την προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων αναλαμβάνει ο Έλληνας Συνήγορος του Πολίτη

Την προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων αναλαμβάνει ο Έλληνας Συνήγορος του Πολίτη

Την προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων ανέλαβε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Έλληνας Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πλαισιώνεται στο διοικητικό συμβούλιο από τους Συνηγόρους της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Βαλλονίας-Βελγίου και της Γεωργίας.

Ο Ανδρέας Ι. Ποττάκης σπούδασε Νομικά στα Πανεπιστήμια των Αθηνών και της Οξφόρδης όπου του απονεμήθηκε ο διδακτορικός τίτλος στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια στο Ην. Βασίλειο, στην Ιταλία, στην Τουρκία και στην Ελλάδα όπου και δικηγορεί (τελών σε αναστολή κατά τη διάρκεια της θητείας του) στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι καθηγητής και προϊστάμενος μεταπτυχιακών σπουδών στην Ευρωπαϊκή Σχολή Δικαίου και Διακυβέρνησης (ELGS), και Αναπληρωτής Διευθυντής στην Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου. Από το 2011 έως τις αρχές του 2015, ο Ανδρέας Ποττάκης διατέλεσε νομικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2015 και για ένα έτος κατείχε την θέση του προϊσταμένου του Νομικού Γραφείου. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς, σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου, Συγκριτικού, Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου, καθώς επίσης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Ανδρέας Ποττάκης εξελέγη στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη από τη Βουλή των Ελλήνων στα τέλη Ιουλίου 2016 για 6ετή θητεία. Στα τέλη του 2017, εξελέγη περιφερειακός διευθυντής του International Ombudsman Institution (IOI-Europe) και το 2018 Πρόεδρος του Association of Mediterranean Ombudsmen (AOM), με έναρξη της θητείας του από το 2019. συνήγορος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημήτρης Λιγνάδης: Η σκληρή απάντηση στις μομφές για τις αποκαλύψεις του Πέτρου Κουσουλού (βίντεο)

Βόλος: Αλλαγή φύλου με απόφαση του Ειρηνοδικείου

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας