22:53 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Τίτλοι τέλους για την Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας στα Μπαρμπέιντος.

Τίτλοι τέλους για την Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας στα Μπαρμπέιντος.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β, η μακροβιότερη μονάρχης αυτή τη στιγμή στον κόσμο, δεν είναι μόνον η μονάρχης της Βρετανίας. Είναι επίσης η αρχηγός του κράτους σε 15 πρώην βρετανικές αποικίες, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Τζαμάικα, οι Μπαχάμες, το Μπελίζ, η Γρενάδα, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Τουβαλού, η Αντίγκουα, η Αγία Λουκία, ο Άγιος Βικέντιος, οι Νήσοι Σολομώντος και τα νησιά Μπαρμπέιντος, το ανατολικότερο νησί της Καραϊβικής. Ωστόσο, το νησί της Καραϊβικής δηλώνει πως από τον Νοέμβριο του 2021 σκοπεύει να αποδεσμευθεί από την ηγεμονία της βασίλισσας Ελισάβετ Β ως αρχηγό του κράτους και να μεταπηδήσει στο πολίτευμα της δημοκρατίας.
“Οι πολίτες των Μπαρμπέιντος θέλουν έναν Επικεφαλής Κράτους από τα Μπαρμπέιντος. Αυτή είναι η απόλυτη έκφραση της πεποίθησής μας για το ποιοι είμαστε και για το τι είμαστε ικανοί να επιτύχουμε. Επομένως, τα Μπαρμπέιντος θα πραγματοποιήσουν το επόμενο λογικό βήμα προς την απόλυτη εθνική τους κυριαρχία και θα έχουν γίνει Δημοκρατία όταν θα γιορτάζουμε την 55η μας Επέτειο της Ανεξαρτησίας μας”, δήλωσε η γενική κυβερνήτης των Μπαρμπέιντος Σάντρα Μέισον στη διάρκεια ομιλίας της εκ μέρους της πρωθυπουργού της χώρας Μία Μότλεϊ.
Έτσι η πρώην βρετανική αποικία, η οποία κέρδισε την ανεξαρτησία της το 1966, διατηρώντας όμως έναν επίσημο δεσμό με την βρετανική μοναρχία, όπως έχουν κάνει και κάποιες άλλες χώρες που κάποτε αποτελούσαν τμήμα της βρετανικής αυτοκρατορίας από τον Νοέμβριο θα αφήσει πίσω της το αποικιακό της παρελθόν.
Η ανακοίνωση καλωσορίστηκε με χαρά από τους “Bajans” τους κατοίκους των Μπαρμπέιντος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς άλλους να ισχυρίζονται ότι συνδέεται με την εκστρατεία Black Lives Matter.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας