2:49 Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Το 93% των Ελλήνων εμπιστεύεται το Σωτήρη Τσιόδρα όπως δείχνει η έρευνα του ΕΚΠΑ

Το 93% των Ελλήνων εμπιστεύεται το Σωτήρη Τσιόδρα όπως δείχνει η έρευνα του ΕΚΠΑ

Την καθολική αποδοχή των Ελλήνων συγκεντρώνει το πρόσωπο του Σωτήρη Τσιόδρα όπως δείχνει η έρευνα του ΕΚΠΑ σύμφωνα με την οποία το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού τον εμπιστεύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Της Αλεξίας Σβώλου

Το εύρημα αποκτά μεγαλύτερη σημασία γιατί στην έρευνα αποτυπώνεται ότι οι Έλληνες δεν τρέφουν την ίδια εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους ειδικούς οι οποίοι βγαίνουν στα μέσα μαζικής επικοινωνίας για να μιλήσουν για τον κορωνοϊό.

Έτσι όπως φαίνεται και στο γράφημα, το 28% των Ελλήνων εμπιστεύεται απόλυτα τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ και του υπουργείου υγείας καθηγητή λοιμωξιολογιας- παθολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, με το 22% να τον εμπιστεύεται αρκετά, το 17% να τον εμπιστεύεται, το 14% να τον εμπιστεύεται έτσι κι έτσι, και το 12% να τον εμπιστεύεται σχετικά.

Δηλαδή, το 93% του ελληνικού λαού έχει εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ καθόλου δεν τον εμπιστεύεται μόλις το 7% των Ελλήνων.

Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στους γιατρούς

Για τους υπόλοιπους γιατρούς η άποψη των ελλήνων έχει ως εξής: το 28% τους εμπιστεύεται, το 5% τους εμπιστεύεται απόλυτα -μεγάλη διαφορά της τάξης του 23% σε σχέση με την απόλυτη εμπιστοσύνη που τρέφουν στο πρόσωπό του Σωτήρη Τσιόδρα, το 15% τους εμπιστεύεται αρκετά και το 16% τους εμπιστεύεται σχετικά.

Live: Ο παγκόσμιος χάρτης εξάπλωσης της πανδημίας

Κορωνοϊός: Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τον φονικό ιό

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας