3:05 Παρασκευή 24 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Το αμερικανικό fund, ο έμπιστος Έλληνας partner και οι επενδύσεις των 500 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Το αμερικανικό fund, ο έμπιστος Έλληνας partner και οι επενδύσεις των 500 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις στη διάρκεια του 31ου Greek Economic Summit, μεταξύ των οποίων ξεχώρισε και η ομιλία του κ. Άλεξ Φωτακίδη, λίγα 24ωρα μετά το deal εξαγοράς της Vivartia του Ομίλου MIG.

Όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του CVC Capital Partners, η πρόθεση του Ομίλου είναι να συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα, εστιάζοντας στους τομείς που θα έπρεπε να συγκεντρώνουν τα βλέμματα των διεθνών επενδυτών την επομένη της πανδημίας, διότι η Ελλάδα θα αναπτυχθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια σε τομείς-κλειδιά, όπως υγεία,  χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τρόφιμα, φιλοξενία, ασφαλίσεις.
Η απόβαση του CVC Capital Partners στη χώρα μας δεν έγινε πρόσφατα ή τυχαία. Βρέθηκε πρόσφορο έδαφος δράσης και ευκαιρίες, αλλά και η μεθοδική ενασχόληση του κ. Φωτακίδη, μέχρι τότε στελέχους στα γραφεία του Λονδίνου. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2017 και σήμερα το χαρτοφυλάκιο ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.
Με την πρόσφατη εξαγορά της Vivartia, το fund έχει βάλει πλώρη και για την Εθνική Ασφαλιστική, ελπίζοντας, όπως ανέφερε το ηγετικό στέλεχος της CVC Capital Markets team και του CVC Greece, να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Πρόκειται για ένα πολύμπειρο στέλεχος, που στο παρελθόν πέρασε πέντε χρόνια στην CIBC World Markets, εργαζόμενος στην ομάδα European Leveraged Finance. Ο κ. Φωτακίδης κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα οικονομικά περιβάλλοντος και φυσικών πόρων και πτυχίο στα οικονομικά και τη γεωγραφία, από το University College London.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το CVC δραστηριοποιείται ήδη:

στον κλάδο της υγείας (Metropolitan, Υγεία, Ιασώ, Ιασώ General, Λητώ, Creta InterClinic, AlfaLab, Y-Logimed, Business Care)

στην Skroutz (πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα)

στις μαρίνες (εξαγορά D-Marine Group από την Dogus)

Διαβάστε επίσης:

Ένα μεγάλο deal για την Vivartia με τις ευλογίες του συμβούλου «N.M. Rothschild & Sons Limited»

Χάκαραν την Vivartia και πήραν λύτρα σε bitcoin!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας