18:04 Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Το... χάλι των Χούρι, τα ντοκουμέντα και το «βρώμικο ’89»

Το... χάλι των Χούρι, τα ντοκουμέντα και το «βρώμικο ’89»

Τον ιστορικό του μέλλοντος, αναμφίβολα, θα απασχολήσει η δεύτερη (και τελευταία) κατάθεση του οικονομολόγου Κυριάκου Τόμπρα, μάρτυρα-κλειδί στο Καλογρίτσας-Gate με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά και την οικογένεια Χούρι.

Των ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ – ΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ
Ολόκληρη η (δεύτερη) κατάθεση του µάρτυρα-κλειδί Κυριάκου Τόµπρα στην Προανακριτική

Μαθήματα πολιτικής ιστορίας με ιστορικές αναφορές για τον ρόλο του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα ακόμη και στο «βρώμικο ’89», συγκεκριμένες αναφορές επιχειρηματικής διαπλοκής, αλλά και ντοκουμέντα για το πώς επιχειρήθηκε να στηθεί με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου το SYRIZA CHANNEL αλά Αλ Τζαζίρα περιέχονται στην πολυσέλιδη (αριθμεί 380 σελίδες) κατάθεση Τόμπρα, τα σημαντικότερα κομμάτια της οποίας αποκαλύπτει και σήμερα, αυτούσια, η «Μπαμ στο Ρεπορτάζ».

Eικονικότητα

Κατά τη δεύτερη ημέρα της εξέτασής του από τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής, ο Κυριάκος Τόμπρας επέμεινε στην εικονικότητα της σύμβασης μεταξύ των μεγιστάνων Χούρι και του Καλογρίτσα προκειμένου να εκταμιευθούν τα 3.000.000 ευρώ και να καταφέρει η εταιρεία του υιού του εργολάβου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος εντέλει ακυρώθηκε με απόφαση του ΣτΕ.

Μάλιστα, ο μάρτυρας κατέθεσε email τα οποία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Καταθέτει ο Τόμπρας: «Το πρώτο email, έτσι για να ξέρετε, για να καταλάβετε κατά πόσον η σύμβαση ήταν εικονική, είναι το διαβιβαστικό με το οποίο μου στέλνει ο κ. Λιανός, που θα έρθει εδώ να καταθέσει μάρτυρας από τη CCC, το αντίγραφο του swift που έγινε από το Άμπου Ντάμπι… Το διαβιβαστικό λοιπόν που υποτίθεται ότι είναι για σύμβαση εργολαβίας με τον ‘’Τοξότη’’ στο τέλος -θα το πάρετε- μου λέει ‘’please find attached copy etc swift message’’ και στο τέλος λέει ‘’Good luck with Attica Bank tomorrow’’. ∆ηλαδή κάποιος που κάνει με τον ‘’Τοξότη’’ μια σύμβαση υπεργολαβίας γιατί έχει τόση πρεμούρα αύριο το πρωί να υπάρχει good luck στην Attica Bank; Τι παιζόταν στην Attica Bank τη ∆ευτέρα το πρωί και έπρεπε να υπάρχει good luck; Παιζόταν ότι έπρεπε σε τρεις ώρες να γίνει αυτό που έπρεπε να γίνει σε τρεις ημέρες. Έτσι λοιπόν ο κ. Λιανός μού εύχεται ‘’good luck’’. Αυτό είναι το email υπ’ αριθμόν 1. Το email υπ’ αριθμόν 2 είναι που μου στέλνει για το παράρτημα που κάναμε στη σύμβαση υπεργολαβίας. ∆ηλαδή η σύμβαση υπεργολαβίας θυμάστε έχει γίνει με μια εταιρεία Al Ghanti, αλλά μετά την πληρωμή των χρημάτων στην ‘’Τοξότης’’ την κάνει μια άλλη εταιρεία θυγατρική της Al Ghanti και της CCC.

Γι’ αυτό λοιπόν το παράρτημα, το λεγόμενο amendment της σύμβασης, μου στέλνει ο κ. Λιανός ένα email μαζί και μου λέει: ‘’Σου στέλνω και το amendment στη σύμβαση’’… Πάμε όμως τώρα στο email υπ’ αριθμόν 3, το οποίο έχει ημερομηνία 29 Αυγούστου, δηλαδή ∆ευτέρα, την ημέρα που έληγε η προθεσμία για τον διαγωνισμό, 16:46 το απόγευμα, όταν έχει πάει η εγγυητική, όταν έχει ξεκινήσει το πανηγύρι εκπρόθεσμη ή μη εκπρόθεσμη και ούτω καθεξής. Επειδή λοιπόν στη CCC ανησυχούσαν, εγώ στέλνω ένα…………………….

Διαβάστε τη συνέχεια στο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκληματική οργάνωση «Ρασπούτιν» με εγκέφαλο τον Παπαγγελόπουλο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας