9:37 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα ζητήσει εντάλματα σύλληψης κατά Ρώσων για φερόμενα εγκλήματα πολέμου

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα ζητήσει εντάλματα σύλληψης κατά Ρώσων για φερόμενα εγκλήματα πολέμου

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) αναμένεται να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά Ρώσων πολιτών σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία “βραχυπρόθεσμα”, δήλωσε σήμερα πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ αναμένεται να ζητήσει προδικαστικά από έναν δικαστή να εγκρίνει την έκδοση ενταλμάτων κατά πολλών Ρώσων για την απαγωγή παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία και τη στόχευση πολιτικών υποδομών στην Ουκρανία, τόνισε η πηγή, η οποία προέβη στη δήλωση αυτή υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Δεν ήταν σαφές για ποιους Ρώσους το ΔΠΔ θα ζητούσε εντάλματα ή πότε ακριβώς.

Το γραφείο του εισαγγελέα του ΔΠΔ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Καρίμ Χαν ξεκίνησε έρευνα για πιθανά εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο. Τόνισε κατά τη διάρκεια τριών επισκέψεων του στην Ουκρανία ότι εξέταζε τα φερόμενα εγκλήματα κατά παιδιών και τη στοχοποίηση μη στρατιωτικών υποδομών.

Η πρώην γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας είχε δηλώσει τον Ιούνιο στο πρακτορείο Reuters ότι ελπίζει ότι το ΔΠΔ θα ασκήσει δίωξη για τις απαγωγές παιδιών ως γενοκτονία.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί σθεναρά ότι οι δυνάμεις της έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Λέει ότι δεν στοχεύει σκόπιμα αμάχους και έχει δηλώσει ότι προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία οικειοθελώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι σχέσεις Ρωσίας – Κίνας, πυλώνας της παγκόσμιας σταθερότητας, λέει ο Ρώσος υπουργός Άμυνας

Διεθνής ανησυχία μετά την κατάρρευση των δύο τραπεζών στις ΗΠΑ – «Τριγμοί» στις αγορές

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας