5:32 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Το έγκλημα καλπάζει και οι αστυνομικοί προστατεύουν τους υπουργούς!

Το έγκλημα καλπάζει και οι αστυνομικοί προστατεύουν τους υπουργούς!

Την ώρα που η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας και στη Δυτική Αττική καλπάζει, με τις εισβολές σε σπίτια και επιχειρήσεις να είναι καθημερινές και τις επιθέσεις εις βάρος πεζών να σημειώνουν δραματική άνοδο, τα αστυνομικά τμήματα παρουσιάζουν σημάδια αποσύνθεσης. Ενδεικτική περίπτωση αποτελεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της οποίας η δύναμη είναι θεωρητικά 1.200 άτομα, αλλά πρακτικά είναι 650 άτομα. Στην Υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής η οργανική δύναμη ανέρχεται στα 400 άτομα, αλλά 110 από αυτούς είναι αποσπασμένοι, ενώ 60 αστυνομικοί διατίθενται καθημερινά για τη φύλαξη του Μεγάρου Μαξίμου, για φύλαξη οικιών υπουργών, πρεσβευτών και για πεζές περιπολίες.

Το σπίτι του πρωθυπουργού προστατεύουν καθημερινά σε 24ωρη βάρδια 19 αστυνομικοί, καθώς και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ. Το σπίτι της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου προστατεύουν 10 αστυνομικοί, το σπίτι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη 4, το σπίτι του Νίκου Κοτζιά 5 αστυνομικοί. Επίσης, 8 αστυνομικούς έχει για την προσωπική της ασφάλεια η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και 4 η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα. «Μίνι» στρατό για την προστασία της προσωπικής του ασφάλειας έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον οποίο, παρά το άνετο των κινήσεών του με το χαρακτηριστικό σακίδιό του, έχουν διατεθεί 13 αστυνομικοί! Δώδεκα έχει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, όσους και ο Νίκος Παππάς, 9 ο Παύλος Πολάκης, 11 ο μέχρι πρότινος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, 10 ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Τα πρωτεία διατηρεί, και μάλιστα με διαφορά, ο υπουργός Επικρατείας και μέντορας του πρωθυπουργού Αλέκος Φλαμπουράρης, τον οποίο προστατεύουν 15 αστυνομικοί, ενώ στο σπίτι του στα Εξάρχεια επί της οδού Βουλγαροκτόνου, λόγω των συχνών επιθέσεων που πραγματοποιούν αναρχικοί, βρίσκονται 20 αστυνομικοί σε 24ωρη βάση!

Τους παρέχει σιγουριά το ΑΤ Ομονοίας

Και μπορεί τα στελέχη και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να βάλλουν κατά της Αστυνομίας, αν και μετά την ανάληψη της εξουσίας οι αστυνομικοί έχουν γίνει απαραίτητοι προκειμένου να κινούνται με ασφάλεια στο πλήθος, δεν δείχνουν όμως διατεθειμένοι να αρνηθούν τη σιγουριά που τους παρέχουν οι 16 αστυνομικοί του Τμήματος Ομονοίας, που προστατεύουν τα γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου. Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μόνιμα και διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς και ομάδα ΟΠΚΕ για την αποτροπή επιθέσεων.
Το Τμήμα της Ομόνοιας έχει ουσιαστικά μετατραπεί σε τμήμα φύλαξης VIP προσώπων, υπηρεσιών και υπουργείων. Είναι χαρακτηριστικό πως από το συγκεκριμένο Τμήμα, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» μετά την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου και την επίθεση από αναρχικούς, τέσσερις αστυνομικοί βρίσκονται σε σταθμούς μετρό, τρεις σε υπουργεία για την κάλυψη θέσης σκοπού. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μάρνη και στο υπουργείο Υγείας στην ίδια περιοχή. Παράλληλα, δύο ακόμη αστυνομικοί διατίθενται για τη φύλαξη του κτιρίου όπου στεγάζεται η Δημοκρατική Αριστερά στην Αγίου Κωνσταντίνου και ακόμη δύο για τη φύλαξη των γραφείων της Ένωσης Κεντρώων. Από το Τμήμα Ομονοίας προστατεύεται και ο ραδιοφωνικός σταθμός του ΣΥΡΙΖΑ «Στο κόκκινο», με 24ωρη παρουσία αστυνομικών έξω από το κτίριο όπου βρίσκονται εντός περιπολικού. Τρία ακόμη περιπολικά «βγαίνουν» σε καθημερινή υπηρεσία επιτήρησης στόχων, ενώ μέσα στις αρμοδιότητές τους είναι και οι πεζές περιπολίες σε πλατεία Συντάγματος, αλλά και στο Εφετείο στην οδό Λουκάρεως.Οι αναφορές των συνδικαλιστών

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί έχουν κατά καιρούς εκφράσει την αντίθεσή τους με τον τρόπο και τα πρόσωπα που διατίθεται η φύλαξη των αστυνομικών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, οι πλούσιοι παράγοντες της χώρας, οι επιχειρηματίες, οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι που αισθάνονται ότι απειλούνται μπορούν να διαθέσουν ίδια κονδύλια για τη φύλαξή τους. Παράλληλα, η «αιμορραγία» των αστυνομικών τμημάτων δεν σταματάει στη διάθεση αστυνομικών μόνο στα πρόσωπα, αλλά και στις επιχειρήσεις, όπως οι ΠΑΕ. Κάθε εβδομάδα εκατοντάδες αστυνομικοί, αντί να βρίσκονται στην υπηρεσία του πολίτη, βρίσκονται στην υπηρεσία των ομάδων υπό τον φόβο επεισοδίων, ενώ σε κάθε σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα την προστασία των γηπέδων αναλαμβάνουν οι ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, πληρώνοντας φυσικά για αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας