22:54 Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Το ΕΚΠΑ μπήκε στα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο

Το ΕΚΠΑ μπήκε στα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο

To ΕΚΠΑ μπήκε στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, στην παγκόσμια κατάταξη «Webometrics Ranking Web of Universities».

Συγκεκριμένα, στη συγκεκριμένη κατάταξη το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στην 180η θέση στον κόσμο, ανάμεσα σε 12.000 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο, πρόκειται για το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που κατατάσσεται στα 200 καλύτερα του κόσμου.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που κατατάσσεται στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Με βάση την κατάταξη «Webometrics Ranking Web of Universities», το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 180η θέση μεταξύ 12.000 Πανεπιστημίων.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή κατάταξη το ΕΚΠΑ βρέθηκε 53 θέσεις ψηλότερα, ενώ σε ότι αφορά την Ε.Ε. είναι στην 49η θέση, ανάμεσα σε 3.262 πανεπιστήμια. Στην ίδια κατάταξη στην 205 θέση παγκοσμίως βρίσκεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ακολουθούν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου (329), το Πανεπιστήμιο Πατρών (533) και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (581).

Η κατάταξη καταρτίζεται από το Cybermetrics Lab, ερευνητική ομάδα του Ανώτερου Συμβουλίου Επιστημονικών Ερευνών της Ισπανίας. Τα πανεπιστήμια αξιολογούνται για τρία κριτήρια: τον αριθμό των εξωτερικών διαδικτυακών συνδέσμων με περιεχόμενο του ιδρύματος, τον αριθμό αναφορών στο έργο του πανεπιστημίου από άλλους ερευνητές και το ποσοστό των δημοσιεύσεων που περιλαμβάνονται στο 10% εκείνων στις οποίες γίνεται μεγαλύτερη αναφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στην επικράτεια

Μετακίνηση με αυτοκίνητα ΙΧ και ταξί: Η απόφαση και οι εξαιρέσεις

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας