0:56 Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Το «επιτελικό» κράτος είναι ανύπαρκτο!

Το «επιτελικό» κράτος είναι ανύπαρκτο!

Μία άνευ προηγουμένου τραγωδία εξελίσσεται στη χώρα από το βράδυ της Τρίτης, 28 Φεβρουαρίου, όπου δύο τρένα, ένα επιβατικό και ένα εμπορικό, συγκρούστηκαν στα Τέμπη, προκαλώντας ένα γεγονός ανείπωτης τραγωδίας.

Του Θανάση Κατερινόπουλου*

Μπορεί οι διασώστες, οι γιατροί και οι νοσηλευτές να έδωσαν μια τιτάνια μάχη για να απεγκλωβίσουν και να περιθάλψουν τους επιβαίνοντες, ωστόσο η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που οι νεκροί έφτασαν τους 57.

Προφανώς δεν είναι ώρα για κριτική ούτε για απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει αυτό που πρέπει.

Σίγουρα όμως η ευθύνη δεν μπορεί να «συμπυκνωθεί» σε λίγα μόνο πρόσωπα, ούτε η πολιτική ηγεσία να κρυφτεί πίσω από αυτό.

Δεν μπορώ όμως να μη σταθώ σε κάποιες σκέψεις που δυστυχώς αποδείχτηκαν με τρόπο εμφατικό μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Μετά από τέσσερα χρόνια κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το «επιτελικό κράτος» δεν υπάρχει, ούτε φυσικά τρόπος που να διασφαλίζει την ασφάλεια στις μεταφορές.

Η με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών «συγγνώμη» του κ. Μητσοτάκη, όχι απλώς είναι προσχηματική και υποκριτική, αλλά μετατοπίζει την ευθύνη σε ένα πρόσωπο, δείχνοντας παράλληλα τον αδίστακτο χαρακτήρα του ιδίου αλλά και της κυβέρνησής του.

Το ερώτημα για το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες πρέπει να απαντηθεί άμεσα και μάλιστα με τρόπο πειστικό. Είναι κάτι που το οφείλουμε στους ανθρώπους που με άδικο τρόπο έχασαν τη ζωή τους αλλά και στις οικογένειές τους, οι οποίες επωμίζονται το έργο να ανέβουν τον Γολγοθά της αλήθειας.

Αλήθεια, θα μάθουν ποτέ την αλήθεια;

*Ο Θανάσης Κατερινόπουλος είναι Ταξίαρχος ε.α.
Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας