12:27 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Συζήτηση – για πρώτη φορά – για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα θα γίνει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Euractiv, πρόκειται για πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, με την οποία συμφώνησαν και άλλες ομάδες, ενώ το θέμα εισάγεται με τον χαρακτηριστικό τίτλο, με τίτλο «Η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα – Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου».

Όπως αναφέρει το Euractiv, το κράτος δικαίου στην Ελλάδα συγκλονίζεται από το λεγόμενο «Ελληνικό Γουότεργκεϊτ», το σκάνδαλο υποκλοπών, με πολιτικούς και δημοσιογράφους να έχουν υποστεί παραβιάσεις των τηλεφώνων τους από μυστικές υπηρεσίες ενώ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2022, η Ελλάδα έπεσε από την 70η θέση το 2021 στη 108, τη χειρότερη θέση από όλα τα μέλη της ΕΕ.

Και τα δύο ζητήματα έχουν δημιουργήσει μια τοξική ατμόσφαιρα, σημειώνει το άρθρο, με την Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διερευνά τη χρήση του Pegasus και του αντίστοιχου spyware παρακολούθησης, επιμένοντας στην ανάγκη διαλεύκανσης του σκανδάλου πριν από τις επερχόμενες  εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βέλη» και από τη Süddeutsche Zeitung: Tο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα δεν έχει τέλος

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με τη θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας