13:49 Κυριακή 29 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τον Νταβίντ Σασόλι με εκδήλωση στην Ολομέλεια της Δευτέρας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τιμά τον Νταβίντ Σασόλι με εκδήλωση στην Ολομέλεια της Δευτέρας

Σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο θα τιμήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη μνήμη του Προέδρου του Νταβίντ Σασόλι, ο οποίος απεβίωσε σήμερα.

Η τελετή προς τιμήν της μνήμης του προέδρου Σασόλι θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας στο Στρασβούργο, παρουσία του πρώην ευρωβουλευτή και πρωθυπουργού της Ιταλίας Enrico Letta.

Η σορός του Νταβίντ Σασόλι θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Ρώμη, στην αίθουσα προτομών («Sala della Protomoteca») στο Campidoglio (το Δημαρχείο της πόλης), την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου από τις 11.00 έως τις 19.00.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 13.00 στη χριστιανική Βασιλική Santa Maria degli Angeli (ώρες Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο Αβιάνο της Ιταλίας όπου νοσηλευόταν από τις 26 Δεκεμβρίου.

Υπήρξε ευρωβουλευτής από το 2009 και εξελέγη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο του 2019, για το πρώτο ήμισυ της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Όπως ορίζει ο Κανονισμός του ΕΚ (άρθρο 20), καθήκοντα Προέδρου ασκεί ο πρώτος Αντιπρόεδρος, μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου. Όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί πριν τον αιφνίδιο θάνατο του Προέδρου Sassoli, η εκλογή του νέου Προέδρου του Κοινοβουλίου για το δεύτερο μισό της νομοθετικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη 18 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας στο Στρασβούργο. Θα ακολουθήσουν την ίδια εβδομάδα οι εκλογές των Αντιπροέδρων και των Κοσμητόρων.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι

Το μήνυμα Μητσοτάκη για την απώλεια του Νταβίντ Σασόλι

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας