22:58 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

To Κόμμα ενός σιίτη ιερωμένου ο απόλυτος νικητής των εκλογών στο Ιράκ

To Κόμμα ενός σιίτη ιερωμένου ο απόλυτος νικητής των εκλογών στο Ιράκ

Το κόμμα του σιίτη ιερωμένου Μοκτάντα αλ Σαντρ σάρωσε στις βουλευτικές εκλογές στο Ιράκ, κερδίζοντας την πρώτη θέση και αυξάνοντας τον αριθμό των εδρών του στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, αξιωματούχους και εκπροσώπους του κινήματος του Σαντρ.

Μια καταμέτρηση που βασίζεται στα προκαταρκτικά αποτελέσματα αρκετών ιρακινών επαρχιών και της πρωτεύουσας Βαγδάτης, που επαληθεύτηκε από αξιωματούχους της τοπικής κυβέρνησης, έδειξε ότι το κόμμα του Σαντρ κέρδισε περισσότερες από 70 από τις 329 έδρες της Βουλής.

Ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Σαντρ δήλωσε ότι ο αριθμός των κερδισμένων εδρών ήταν 73. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν τον ίδιο αριθμό.

Ένας αξιωματούχος της ιρακινής εκλογικής επιτροπής τόνισε ότι ο Σαντρ κατέλαβε την πρώτη θέση, αλλά δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως πόσες έδρες κέρδισε το κόμμα του.

Η συμμετοχή στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στο Ιράκ υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό, στοιχείο το οποίο αντανακλά τη γενικευμένη απογοήτευση των πολιτών έναντι της ιρακινής πολιτικής ελίτ. Μόλις το 41% των Ιρακινών που είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διαδικασία κατέθεσε την ψήφο του, ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή.

Διαβάστε ακόμη 

Ιράκ: Συνελήφθη υπαρχηγός-“κλειδί” του Ισλαμικού Κράτους

Ιρακινός μέλος του ISIS: Ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας