16:41 Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Το κτήριο Κτηματολογίου Ρόδου "κατεδαφίζεται"... με τους υπαλλήλους μέσα

Το κτήριο Κτηματολογίου Ρόδου "κατεδαφίζεται"... με τους  υπαλλήλους μέσα

Έχουν ήδη συμπληρωθεί 7 μήνες από τότε που η κατάσταση στο Κτηματολόγιο της Ρόδου έφτασε στο απροχώρητο και δεν έχει αλλάξει τίποτε απολύτως. Ήταν Ιανουάριος του 2021 όταν οι φόβοι για την ασφάλεια των έφτασαν μέχρι και το γραφείο του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ ανάλογη επιφύλαξη είχαν διατυπώσει  εγγράφως ο Κτηματολογικός Δικαστής και ο Διευθυντής του Κτηματολογίου Ρόδου!
Οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου έχουν στα χέρια τους συνεχόμενες εκθέσεις της Υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπου  το κτήριο του Κτηματολογίου έχει κριθεί  ως μη ασφαλές και ακατάλληλο.

Μάλιστα στις συγκεκριμένες εκθέσεις βασίστηκε, τόσο η απόφαση της διοίκησης όσο και του Υπουργού Δικαιοσύνης προκειμένου να κλείσει το Κτηματολόγιο δύο φορές, αλλά έκτοτε ουδεμία παρέμβαση έγινε στο κτήριο εκτός από την τοποθέτηση μεταλλικού ικριώματος στο κλιμακοστάσιο.

Σήμερα το ίδιο το κτήριο αποφάσισε να πείσει τους πάντες πως δεν πάει άλλο και άρχισε να καταρρέει ..

Η ανακοίνωση των υπαλλήλων είναι ενδεικτική της κατάστασης:

“Σήμερα είχαμε πάλι πτώση οροφής στο κτήριο που η Υπηρεσια Δόμησης του Δήμου Ροδου έκρινε πως είναι ασφαλές για να μπουμε να κάνουμε την απογραφή. Πέμπτη ή έκτη φορά που οι αυτοψίες και τα έγγραφα τους πέφτουν έξω.
Αφού κανείς από εμάς, ευτυχώς, δεν ευρίσκεται στο Νοσοκομείο, αφού από τύχη είμαστε ακόμη χωρίς σοβαρό τραυματισμό, περιμένουμε για το πότε η αρμόδια εισαγγελία, ή ο κύριος Υπουργός, θα αποφασίσουν να ασχοληθούν με υπαλλήλους που υποχρεούνται να διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα. Περιμένουμε να δούμε, πότε θα επέμβει κάποιος, ενώ εμείς -κάθε ημέρα- θα ενημερώνουμε για τα κομμάτια τσιμέντου που θα πέφτουν δίπλα μας, περιμένοντας απλά το μοιραίο.
Περιμένουμε να δούμε, πότε οι κύριοι που αποφάσισαν ότι το κτίριο δεν είναι για κατεδάφιση (αλλά κατεδαφίζεται μόνο του), θα πάρουν το δρόμο για τα εισαγγελικά γραφεία, για να εξηγήσουν πώς επιτρέπουν την ασφαλή παρουσία ανθρώπων και εργαζομένων εκεί.
Ιδέτε τα σημερινά έργα αυτόνομης κατεδάφισης του Κτηματολογίου Ρόδου, που από σύμπτωση βρίσκονται στο πάτωμα, και όχι στο κεφάλι κάποιου από εμάς.”

Διαβάστε περισσότερα στο www.dikastikoreportaz.gr

Διαβάστε ακόμη 

Γραφείο Κούγια: “Η υπόθεση των συλλήψεων για απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε για να μην καταβάλει οφειλές ο Οργανισμός”

Εθνική Πινακοθήκη: Προφυλακίστηκε ο 49χρονος για την κλοπή του έργου του Πικάσο

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας