21:16 Τρίτη 17 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Το κυβερνών κόμμα "Ενιαία Ρωσία" θέλει να μπει ο ρωσικός στρατός στην ανατολική Ουκρανία

Το κυβερνών κόμμα "Ενιαία Ρωσία" θέλει να μπει ο ρωσικός στρατός στην ανατολική Ουκρανία

Το κυβερνών κόμμα “Ενιαία Ρωσία” ζήτησε από τον Πούτιν να στείλει την αναγκαία στρατιωτική βοήθεια στις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες της ανατολικής Ουκρανίας, για να αντιμετωπίσουν την επίθεση και να υπερασπίσουν τους πολίτες τους. Την σχετική δήλωση έκανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος “Ενιαία Ρωσία” στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) Βλαντίμιρ Βασίλιεφ.

Ο Βασίλιεφ, εκφράζοντας την ανησυχία του κόμματός του για την προστασία της ζωής των Ρώσων πολιτών που ζουν στα εδάφη των δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ” δήλωσε ότι στο Συμβούλιο της Κρατικής Δούμας, στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο κόμμα έγιναν διαβουλεύσεις και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τους ανθρώπους στην αυθαιρεσία του καθεστώτος του Κιέβου”.

Νωρίτερα παρόμοια έκκληση είχε απευθύνει και ο πρώτος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) και γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος της “Ενιαίας Ρωσίας” Αντρέι Τουρτσάκ.

“Το σενάριο στην Ουκρανία μοιάζει με επιστροφή στον ναζισμό και τον μπαντεραϊσμό. Ανησυχούμε για την προστασία των Ρώσων πολιτών και συμπατριωτών μας”, τόνισε ο Βασίλιεφ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα δεν μπορεί να αφήσει αυτούς τους ανθρώπους στο έλεος του καθεστώτος του Κιέβου και μπροστά στην επίθεση που ετοιμάζουν οι ουκρανικές αρχές.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Γραμματέας ΝΑΤΟ για Ουκρανία: Ελπίζουμε για το καλύτερο, προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο

Η Φινλανδία ενισχύει την στρατιωτική της ετοιμότητα λόγω Ουκρανίας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας