22:28 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Το μεγάλο φάουλ της Προέδρου

Το μεγάλο φάουλ της Προέδρου

Ο τρόπος εορτασμού της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας είχε ήδη προ πολλού παλιώσει. Και η κοινωνία όχι μόνον το βλέπει, αλλά και τον έχει ήδη απαξιώσει, δείχνοντας αδιαφορία σε μία «τελετή» στην οποία ουσιαστικά η ίδια είναι απούσα, όσο και να προσπαθεί η Προεδρία να την εμπλουτίσει με προσκλήσεις, πολλές από τις οποίες όμως δίνονται με όρους life style.

Ο Κάρολος Παπούλιας από το 2010 πολύ ορθά σταμάτησε αυτή την «παράδοση». Αργότερα, από τότε που είπαμε πως τύποις «επανήλθαμε στην κανονικότητα», ο εορτασμός αυτός επανήλθε και συνεχίζεται, όλο και πιο παλιομοδίτικος όλο και πιο παρακμιακός.

Το λάθος όμως είναι και τα όσα επέλεξε να πει η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στον εορτασμό της επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας και ενώ οι πυρκαγιές μαίνονταν στη χώρα, πολύ λίγα ανέφερε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία και εστίασε στην καταγγελία της για τα «λαϊκά δικαστήρια», όπως αποκάλεσε την έκφραση της κοινωνική οργής για την αποφυλάκιση ενός βιαστή ανηλίκων. Δεν μίλησε ως ο θεσμός που επιχειρεί να ενοποιήσει και να εκπροσωπήσει το σύνολο του λαού, αλλά μάλλον ως η συνταξιούχος δικαστικός, και αυτό είναι φάουλ.

Θα περιμέναμε από την Πρόεδρο και πρώην δικαστικό να αποφύγει τον συστημικό διδακτισμό «περί λαϊκισμού» και να επιμείνει στη δημοκρατική αποστολή της Δικαιοσύνης, η οποία αποφασίζει με βάση τους δίκαιους νόμους πάντα στο όνομα του ελληνικού λαού.

Ίσως του χρόνου οι άνθρωποι της Προεδρίας θα σκεφθούν και θα αποφασίσουν έναν σύγχρονο, πιο ουσιαστικό αντίστοιχο τρόπο εορτασμού του γεγονότος – της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Γιατί όταν, αντί να θυμόμαστε και να τιμούμε όλους εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν με την τυραννία και το φασισμό και συνέβαλαν στην Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ασχολούμαστε με παντόφλες και απαστράπτοντα φορέματα, σίγουρα το έχουμε «χάσει».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας