16:45 Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
eReportaz

Live:

Το μήνυμά του Αλέξη Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Το μήνυμά του Αλέξη Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ως παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού έχει οριστεί η 25η Οκτωβρίου και ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμά του από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Οφείλουμε να δεσμευτούμε σε μία ολιστική πολιτική για τον καρκίνο, με δημόσιους πόρους σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών», έγραψε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε τις διαγνωστικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Να δεσμευτούμε σε μία ολιστική πολιτική για τον καρκίνο
«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού οφείλουμε να δεσμευτούμε σε μία ολιστική πολιτική για τον καρκίνο, με δημόσιους πόρους σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών.

Επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε πράξη η δωρεάν καθολική πρόσβαση των καρκινοπαθών -συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων- στην αναγκαία διαγνωστική και θεραπευτική φροντίδα και στα καινοτόμα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ).

Επί ΣΥΡΙΖΑ καθιερώθηκε η δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, μετά από πρωτοβουλία γυναικών βουλευτών όλων των κομμάτων με επικεφαλής την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά.

Αυτά ήταν τα πρώτα σημαντικά βήματα.

Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από μία προοδευτική κυβέρνηση, συνεχίζουμε με στόχο την εξασφάλιση στους πολίτες ενός ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών, που να καλύπτει από την πρωτογενή πρόληψη και την πρώιμη διάγνωση μέχρι την ευχερή πρόσβαση στα σύγχρονα θεραπευτικά σχήματα και την κατ’ οίκον φροντίδα, υπό την επιστημονική ευθύνη του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών, το οποίο νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιατρική Σχολή Αθηνών χαιρετίζει την οργάνωση του προγράμματος διάγνωσης καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά»

ΕΚΠΑ: Προσυμπτωματικος έλεγχος καρκίνου του μαστού με τη χρήση ψηφιακής τομοσυνθεσης

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας